Καταχράστηκε χρήματα από πλειστηριασμούς!

3236
χρήματα

Μέχρι τώρα ήταν γνωστή η δίωξη σε βάρος του προέδρου των συμβολαιογράφων της Αθήνας Γιώργου Ρούσκα, για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα νο2. Τώρα αποκαλύπτεται πως υπό δικαστική δίωξη βρίσκεται και άλλο αστέρι που εμπλέκεται στην προσπάθεια για πάση θυσία παράδοση της λαϊκής στέγης στις τράπεζες. μέσω των πλειστηριασμών.
Πρόκειται για την πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, η οποία διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του Δημοσίου και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος.
Είναι αυτή που επανειλημμένα έχει καλέσει τα ΜΑΤ προκειμένου να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί στη Θεσσαλονίκη, έχει κάνει δηλώσεις προσβλητικές σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και έχει ζητήσει τη δίωξη αγωνιστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης (εφορία ανωνύμων εταιρειών) κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, διότι κατά το έτος 2015 συστηματικά δεν κατέθετε τα χρήματα από πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς την Εφορία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του Δημοσίου, αλλά τα παρακρατούσε η ίδια!
Φέρεται, μάλιστα, ότι με τον τρόπο αυτό καταχράστηκε μόνο εκείνη την περίοδο περίπου 500 με 600 χιλιάδες ευρώ από τους πλειστηριασμούς ακινήτων ιδιωτών.
Σε βάρος της γνωστής και επί σειρά ετών προέδρου των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης, άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια οικονομικών εγκλημάτων.
Προς το παρόν, η κατηγορούμενη έχει καταθέσει ανωμοτί (ως ύποπτη) και μάλιστα μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος της επέστρεψε μεγάλο μέρος του υπεξαιρεθέντος ποσού, περίπου 300 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας