Κατακραυγή κατά Πούτιν για συγκάλυψη της ενοχής του Ισραήλ στην κατάρριψη του ΙΙ-20

1947
πλήρωμα

Επικρίσεις οξύτητας χωρίς προηγούμενο εισπράττει σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τον ρωσικό Τύπο -ακόμη και από τον φίλα προσκείμενο και από όργανα που απευθύνονται σε διεθνές κοινό- για την δυσνόητη ανοχή (ή εγκράτειά;) του απέναντι σε αυτό που κρίνεται ως μεθόδευση του Ισραήλ για την χθεσινή κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου και τον θάνατο των 15 ανδρών του πληρώματός του, στην Συρία.

Αντιπροσωπευτικός είναι ο εξής τίτλος της ηλεκτρονικής εφημερίδας Russia Insider σε δημοσίευμα του Sputnik:

« Πούτιν Προς Δυνάμεις Επιτιθέμενες Στην Συρία: Παρακαλώ Συνεχίστε Να Σκοτώνετε Τους Στρατιώτες Μου. Δεν Πρόκειται Να Κάνω Τίποτα Γι’ Αυτό»

Και ο υπότιτλος προσθέτει:

« Ο Πούτιν αρνείται και απλά να καταδικάσει το Ισραήλ για την απώλεια του ρωσικού ΙΙ-20 και του πληρώματος 15 ανδρών, στην εκτέλεση της εντελώς παράνομης και απρόκλητης επίθεσης  των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία».

 Αντίθετα από τους στρατιωτικούς ο Ρώσος Πρόεδρος καταλογίζει τα πάντα «σε μια αλυσίδα ατυχημάτων»

Το Σπούτνικ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο των μελών του πληρώματος και σε πρες-κόνφερενς με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ορμπάν και δήλωσε: «Όταν άνθρωποι πεθαίνουν, ιδιαίτερα υπό τόσο τραγικές συνθήκες, είναι πάντοτε μια τραγωδία, μια τραγωδία για όλους μας, για ολόκληρη την χώρα και για τις οικογένειες των νεκρών φίλων μας.»

Ο Πούτιν βεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά θα διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση. Και η στάση μας στην τραγωδία εκτίθεται στην δήλωση του υπουργείου Αμύνης, ανέφερε. Προσθέτοντας ότι την δήλωση εγκρίνει  προσωπικά ο ίδιος.

«Τα μέτρα αντιποίνων της Ρωσίας –είπε απαντώντας σε ερώτηση- θα αποβλέπουν πρωτίστως στην ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στην Συρία, των στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων  στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία»

Σε ερωτήσεις που αναφέρονταν  στην προειδοποίηση του Ρώσου υπουργού Αμύνης στον Ισραηλινό ομόλογό του «επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να λάβουμε περαιτέρω μέτρα απάντησης» και που συσχέτιζαν την περίπτωση του αναγνωριστικού ΙΙ-20 με την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό καταδιωκτικό, ο Πούτιν σημείωσε ότι «αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση» και ότι το χθεσινό γεγονός μοιάζει με «μιαν αλυσίδα από τυχαίες τραγικές συμπτώσεις».

Ο επίλογος του δημοσιεύματος στο Russia Insider αναφέρει:

Το αεροσκάφος ΙΙ-20 καταρρίφθηκε από τις συριακές δυνάμεις, αφού είχε υποστεί επίθεση από ισραηλινά αεριωθούμενα, έξω από τις ακτές της Συρίας, δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκωφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης. Κατά τον εκπρόσωπο τα ισραηλινά μαχητικά εσκεμμένα δημιούργησαν μιαν επικίνδυνη κατάσταση στη Λατάκια. Υπογράμμισε ότι τα συστήματα εναερίου ελέγχου του Ισραήλ ασφαλώς είχαν καταγράψει το ρωσικό αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του.

Χαρακτηριστική της στάσης των ρωσικών μέσων ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι και η λεζάντα κάτω από την ακόλουθη φωτογραφία από την ρωσική βάση στην Συρία, που δημοσιεύει το Russia Insider:

Το ηθικό πρέπει να είναι πολύ υψηλό μεταξύ αυτών των ανδρών, που  διατάχτηκαν  να πολεμήσουν στην Συρία και τώρα ο Πούτιν τους αφήνει ξεκρέμαστους.

4 Σχόλια

  1. Μερικές παρατηρήσεις και σχετικά ερωτήματα , από κάποιον που ασχολείται με την άμοιρη Συρία εδώ και χρόνια :
    1) Η Ρωσσία συμφωνεί με την …. Τουρκία να μην γίνει επίθεση για εκκαθάριση της Ιντλίμπ από τους εναπομείναντες τζιχαντιστές και τα απομεινάρια του fsa . , που προβλέπει και περιπολίες Τούρκων στη Συριακή Επικράτεια !!!!!
    Δηλαδή , οι Τούρκοι θα επιβλέπουν την αποχώρηση αυτών που μέχρι χθες τροφοδοτούσαν με οπλισμό και όχι μόνο. Θαύμα , Θαύμα !!!! Βέβαια δεν μας εξηγούν που θα πάνε οι αποχωρούντες ( είναι μάλλον βέβαιο ότι θα τους υποδεχτούμε και αυτούς ως ”πρόσφυγες ” στη Λέσβο και όπου αλλού , όπως με συμβαίνει ήδη με τα περίφημα Λευκά Κράνη και όχι μόνο )
    2) Το Ισραήλ μέχρι και σήμερα 20/09/18 βομβαρδίζει ότι και όταν θέλει εντός της ανεξάρτητης , κυρίαρχης ???? Συρίας , κυρίως εναντίον Ιρανικών και όχι μόνο βάσεων , δηλαδή τους υποτιθέμενους συμμάχους της Ρωσσίας , και αυτό γίνεται φυσικά με συμφωνία Ρωσσίας – Ισραήλ ( η οποία συμφωνία έχει γίνει γνωστή και με πολύ αποκαλυπτικές λεπτομέρειες ) .!!!! Θαύμα , Θαύμα .!!!!
    3) Το Ισραήλ , στην κυριολεξία , οδηγεί στην κατάρριψη του Ρωσικού Ιλλιούσιν με 15 θύματα και την επόμενη μέρα βομβαρδίζει ανενόχλητο ότι αυτό επιλέξει και όποτε αυτό θελήσει . , στην πολύπαθη και μαρτυρική Συρία .
    4)ΟΙ Αμερικανοί διατηρούν , παρανόμως , περισσότερες από 40 βάσεις εντός Συριακού εδάφους και κυρίως στις περιοχές που παρανόμως επίσης ελέγχουν οι φιλοξενούμενοι στη Συρία Κούρδοι , στις περιοχές αυτές των Κούρδων φυσικά κυμματίζει … ανέμελα … η Αμερικάνικη σημαία . Αλήθεια , τι πραγματικά συμβαίνει ??? Υπενθυμίζω ότι μεγάλο μέρος των Κούρδων μέχρι πρότινος ήταν σύμμαχοι και με τους ”μετριοπαθείς ” ???εξεγερμένους ( μισθοφόροι από περισσότερες από τριάντα Χώρες ) αλλά και με τους Ισλαμοφασίστες του ΙΣΙΣ και της Αλ – Νούσρα , παιδιά όλα αυτά των Αμερικανών , των Δυτικών , των Τούρκων και κυρίως με την αμέριστη βοήθεια του Ισραήλ. Αλήθεια , εκεί τι γίνεται ????
    Μετά από όλα αυτά , νομίζω γεννιέται μία απορία : ποιός είναι ο κυριώτερος σύμμαχος του Ισραήλ η Ρωσσία η Αμερική ???

    Δεν θα συνεχίσω άλλο προς το παρόν αλλά οι πληροφορίες που έρχονται είναι καταιγιστικές .!!!

    Με Εκτίμηση

    Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος

  2. Μπραβο και στον κυριο Στυλιανου για το αρθρο του οπως και στον κυριο Σαμπανη για το σχολιο του.Θα ηθελα να επισημανω, οτι ισως η ΛΑΕΝ θα επρεπε να αποστασιοποιηθει απο την πουτινικη Ρωσια, αφου η ταυτιση με την σημερινη νεοφεουδαρχικη Ρωσια σημαινει και ταυτιση στην Ελλαδα με Βελοπουλους, Πλευρηδες, Λιακοπουλους, αναχρονιστικους και παλαβους ιερωμενους και αλλα τετοια περιεργα ατομα.

    • Δεν υπάρχει καμία «ταύτιση» της ΛΑ.Ε με την Ρωσία, αλλά αναγνώριση της σημασίας μιας στρατηγικής σχέσης μαζί της, στα πλαίσια μιας πραγματικά πολυδιάστατης και ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ταύτιση της επίσημης Ρωσίας με κάθε λογής «ψεκασμένους» ακροδεξιούς «μυαλοπώληδες», οι οποίοι μάλλον φαντασιώνονται ότι έχουν «μεγαλοπιαστεί» με τον Πούτιν και την ρωσική ηγεσία εν γένει…

      • Φυσικα και εχετε δικιο στο οτι συμφερον της χωρας μας ειναι η ανεξαρτητη και πολυδιαστατη εξωτερικη πολιτικη.Καμια αμφιβολια.Ομως για την επισημη Ρωσια, θα διαφωνησω.Αυτη δεν ταυτιζεται απολυτως με κανεναν (επισημα παντα), ουτε καν με την κινηση στο Ντονμπας, αλλα ουτε και με την κυβερνηση Ασαντ.Ειναι σωστο αυτο? Ειναι πολιτικη μεγαλης δυναμης?Ειδικα για τη Συρια το επισημο δογμα της Ρωσιας “Το Ισραηλ και ο καθενας μπορουν να βομβαρδιζουν τις συριακες δυναμεις, αλλα δεν θα τους επιτραπει να βομβαρδισουν ρωσικες θεσεις”, ειναι οτι γελοιοδεστερο εχει διατυπωθει ποτε στην παγκοσμια ιστορια απο πολιτικη και στρατιωτικη αποψη.Οπως πολυ καλα ξερετε, αυτα δεν ειναι καποιες προσωπικες μου αποψεις, αλλα οι αποψεις αν οχι εκατονταδων, τουλαχιστον δεκαδω εκατομυριων ανθρωπων εκτος και εντος Ρωσιας.ΥΓ. Υπαρχουν αποριες και σχετικα με την πολιτικη της νεοφεουδαρχικης Ρωσιας απεναντι στην Ουκρανια και το Ντονμπας.Για παραδειγμα. Τι ακριβως ειναι η Ουκρανια? Που πηγε η Ρωσια του Κιεβου?Μεταλλαχτηκε σε “Ουκρανια”?.Ποιος μαθαινει τους νεαρους ρωσους να θεωρουν τους εχοντες ουκρανικο διαβατηριο εχθρους της Ρωσιας και να τους ονομαζουν “χαχολους”?Μηπως στους ολιγαρχες της Ρωσιας αλλα και της Ουκρανιας ειναι αναγκαιοι οι “εχθροι” και μη υπαρχοντων τετοιων (αφου οι πραγματικοι εχθροι θεωρουνται “εταιροι”), ανελαβαν το ρολο του εχθρου οι μεν εναντιον των δε?Και αλλα πολλα για τα οποια μπορει να γραφτει βιβλιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας