Κατέστρεψαν τη Σαμοθράκη και διώκουν τους απεργούς… “για τον τουρισμό”!

1024
σαμοθράκη

Προσφυγή κατά της απεργίας της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), η οποία εκδικάζεται αύριο Δευτέρα, στις 9.30 π.μ.

Μέσα σ’ ένα κρεσέντο θράσους, αυτοί οι ίδιοι που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μποϊκοτάρουν τον τουρισμό, με αποκορύφωμα το έγκλημα κατά της οικονομίας της Σαμοθράκης, επικαλούνται τώρα την τουριστική κίνηση για να βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Επιπλέον, αξιώνουν χρηματική ποινή 1.500 ευρώ της Διοίκησης των ναυτεργατών και κράτηση των μελών της επί τρίμηνο, αν δεν συμμορφωθεί με ενδεχόμενη απόφαση για ποινικοποίηση της απεργίας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία δηλώνει “προς όλες τις κατευθύνσεις, κυβέρνηση και εφοπλιστές, ότι οι μεθοδεύσεις για την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όχι μόνο δεν θα περάσουν αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον τους. Ο αυταρχισμός, η καταστολή, η ποινικοποίηση των εργατικών αιτημάτων και διεκδικήσεων, η επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» θα λάβει μαχητική απάντηση”.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο και όλους τους ναυτεργάτες «να δώσουν αποφασιστικά και αγωνιστικά την μάχη για την επιτυχία της απεργίας, να την περιφρουρήσουν και στην πράξη να ακυρώσουν την επαίσχυντη εφοπλιστική επιχείρηση τρομοκρατίας και υπονόμευσης των δίκαιων διεκδικήσεών μας», αλλά και τα Σωματεία και τους εργαζομένους να δώσουν “δυναμικό «παρόν» τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019, και ώρα 9πμ., στο Πρωτοδικείο Πειραιά, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμά μας στην απεργία και στις καλύτερες συνθήκες εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας