Κατέρρευσε ο τραπεζικός χρηματιστηριακός δείκτης. Κουρέλια οι τράπεζες

1864
απώλειες
Κανενός δεν ιδρώνει το αυτί στην κυβέρνηση, στα ελεγκτικά όργανα και στις διοικήσεις των τραπεζών για την γερή κλοτσιά και το ξωπέταγμα των τραπεζών από δείκτη MSCI και στη συνέχεια για την συνεχή κατάρρευση των μετοχών των τραπεζών – σήμερα νέα μεγάλη πτώση του τραπεζικού δείκτη κατά 5,42%.

Οι τράπεζες έχουν καταντήσει πλέον κουρέλια και ένα ασήκωτο βάρος για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, παρότι τραπεζίτες και διαπλεκόμενοι έχουν φάει πάνω από 100 δισ. ευρώ (!) δημόσιο χρήμα στις τρεις αλλεπάλληλες σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχουν γίνει τα μνημονιακά χρόνια.

Εδώ και καιρό θα έπρεπε, όπως τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης, να είχαν καθίσει στο σκαμνί και να βρίσκονταν φυλακή όλοι οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Οικονομικών, το ΤΧΣ και οι επικεφαλής της κεφαλαιαγοράς για το απίστευτο φαγοπότι των τραπεζών που πραγματοποιήθηκε με την διαπλοκή τους και το οποίο έχουν πληρώσει με αίμα και δάκρυα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα δεν έχει τράπεζες παρά μόνο για να πλειστηριάζουν-αρπάζουν τα σπίτια του λαού και τις λαϊκές περιουσίες κατεστραμμένων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων, ενώ έχουν σταματήσει στην κυριολεξία κάθε ουσιαστική χρηματοδότηση της οικονομίας, στραγγαλίζοντας επενδύσεις και ανάπτυξη.

Οι τράπεζες έχουν εξελιχθεί σε κουφάρια που δεν επιτρέπουν σε καμιά σοβαρή επιχείρηση να παραμείνει στη χώρα, ενώ χρησιμεύουν μόνο για να κάνει το δημόσιο κατασχέσεις στους μισθούς των εργαζομένων, στα ενοίκια και τις συναλλαγές!!!

Όλη η μεταμνημονιακή μυθολογία για κάποιο success story στην οικονομία έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει και η μόνη λύση που υπάρχει είναι μια βαθιά ανατροπή στη χώρα όπου μια νέα λαϊκή κυβέρνηση θα τιμωρήσει τους ενόχους, θα καταφύγει σε εθνική νομισματική πολιτική και θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες, ώστε με κοινωνικό έλεγχο να δουλέψουν αποκλειστικά για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία.

Ν.Ζ

Παν. Λαφαζάνης: Η διαπλοκή κυβερνήσεων-τραπεζών ασήκωτο βάρος που στραγγαλίζει οικονομία και κοινωνία

Παν. Λαφαζάνης: «Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Δεύτερη ευκαιρία σε επαγγελματίες και μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.»
Παν. Λαφαζάνης: «Δημοκρατική Ανατροπή για ευρεία διαγραφή δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και εθνικοποιημένες υπό κοινωνικό έλεγχο τράπεζες.»

 

«Η διαγραφή των τραπεζών από το MSCI Standard Hellas βάζει και την ταφόπετρα στο successstory της κατ’ ευφημισμό «μεταμνημονιακής» πορείας.

Η αφόρητη νεοαποικιακή κηδεμονία της χώρας και η αμαρτωλή διαπλοκή κυβέρνησης – τραπεζών στραγγαλίζουν και δίνουν την χαριστική βολή σε οικονομία και κοινωνία.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που στην πραγματικότητα δεν έχει τράπεζες ή ορθότερα οι τράπεζες της καταπλακώνουν και αφαιμάζουν οικονομία και κοινωνία καθηλώνοντας τες στην στασιμότητα και την μιζέρια.

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις – σκάνδαλα και την άτακτη διαχείριση των τραπεζών.

Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές αντί να κρατάνε σχεδόν ενάμιση χρόνο στα συρτάρια τους, να προωθήσουν τώρα την απόλυτα τεκμηριωμένη μήνυση της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης.

Διεκδικούμε, ως πράξεις στοιχειώδους ανάσας στην οικονομία, να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, με όρους απασχόλησης, σε υπερχρεωμένες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σήμερα όσο ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή ενός σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος, την ευρεία διαγραφή δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και εθνικοποιημένες υπό κοινωνικό έλεγχο τράπεζες για μια νέα ανάπτυξη, ανασυγκρότηση και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα.

Αυτή η δημοκρατική ανατροπή έχει καταστεί πολύ πιο ρεαλιστική και αναγκαία σήμερα σε μια περίοδο διαιρεμένης Δύσης, που διαπερνάται από αβυσσαλέες αντιθέσεις και που η ΕΕ που παρακμάζει και αντιμετωπίζει κρίση, αποσάθρωση και διαλυτικά φαινόμενα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας