Κατάπαυση πυρός διαρκείας στη Συρία ζητούν Μέρκελ–Πούτιν–Μακρόν και Ερντογάν

1087
μέρκελ
Τη σημασία της παύσης πυρός στη Συρία, υπογράμμισαν οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της περίεργης τετραμερούς διάσκεψης που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Και λέμε περίεργης διότι δεν είναι εύκολα εξηγήσιμο σε μια προσπάθεια ειρήνευσης και επίλυσης των τελικών προβλημάτων στην Συρία να συμμετέχει η Γερμανία (!) ή η Γαλλία και ιδιαίτερα η Τουρκία, που είναι δύναμη εισβολής και κατοχής στην Βόρεια Συρία, ενώ απουσιάζει η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας αλλά και οι Κούρδοι. Εντύπωση κάνει και το γεγονός, ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες απουσιάζουν οι ΗΠΑ.

Άνγκελα ΜέρκελΒλαντίμιρ ΠούτινΕμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν στην Τουρκία με σκοπό να συζητήσουν για την επικρατούσα κατάσταση στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Άγκυρα, η οποία στηρίζει τις ομάδες ανταρτών σε μία προσπάθεια να ανατρέψει την εξουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ, και η Μόσχα, κύριος σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, κατέληξαν σε συμφωνία τον περασμένο μήνα για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στα βορειοδυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι αντάρτες διατηρούν τον έλεγχο της Ιντλίμπ, στην οποία προ της έναρξης του πολέμου διέμεναν 3 εκατομμύρια άνθρωποι, με τους μισούς να έχουν πια «αποδράσει» από την περιοχή.

«Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν συζητήσει μία συμφωνία που πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρώς. Λάβαμε διαβεβαιώσεις. Όλοι, θα είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να διασφαλίσουμε πως αυτές οι διαβεβαιώσεις εκπληρώνονται και η κατάπαυση πυρός είναι βιώσιμη», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Στηριζόμαστε στη Ρωσία ώστε να ασκήσει πίεση στο καθεστώς της Συρίας», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας