Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο από πρόσφυγες

1392
κατάληψη

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποιούν από το Σάββατο περίπου 30 άτομα, Αφγανοί πρόσφυγες και αλληλέγγυοι στα αιτήματα τους, μέσα σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα στο νησί, όπου όλο και περισσότερες χιλιάδες πρόσφυγες «στεγάζονται» κάτω από τις πιο απάνθρωπες συνθήκες.
Η κατάληψη ξεκίνησε χθες Σαββάτο το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Και έρχεται σαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις την ομάδας αυτής των Αφγανών προσφύγων που επί έναν σχεδόν μήνα και μέχρι πριν λίγες μέρες διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς, αρνούμενοι να μετακινηθούν επικαλούμενοι δικαιολογημένους λόγους ασφαλείας στον καταυλισμό της Μόριας.
Αιτήματα της συγκέντρωσης αλλά και της κατάληψης πλέον είναι: «Να απελευθερωθεί απεργός πείνας που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία. Να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αυτούς πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς. Και να οριστεί χώρος διαμονής των προσφύγων όταν φθάσουν στην Αθήνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας