Και οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας αποχή! Μεγάλη ήττα Κοντονή!

2004
συμβολαιογράφοι

Μεγάλη ήττα υπέστη σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μετά από την απόφαση και του μεγαλύτερου συμβολαιογραφικού συλλόγου της χώρας να μη συμμετάσχει στη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των άλλων συμβολαιογραφικών συλλόγων έχει αποφασίσει να μη συμμετάσχουν τα μέλη τους στη λεηλασία της λαϊκής στέγης μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Εντούτοις, στον Σύλλογο που καλύπτει την Αθήνα, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανόμενης και της Δωδεκανήσου, η Διοίκηση, με επικεφαλής τον εμπλεκόμενο στο παραδικαστικό κύκλωμα πρόεδρό του, Γιώργο Ρούσκα, επιδίωκε τη συμφωνία με την εταιρία που παρέχει την ηλεκτρονική πλατφόρμα και για να το πετύχει επιχειρούσε αλλεπάλληλες συνελεύσεις για τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Τελικά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Συνέλευση, η οποία, σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό, ήταν έγκυρη ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων. Ειδική ρύθμιση του Κοντονή,  που έχει ταυτίσει πλέον το όνομά του με τα συμφέροντα των τραπεζών, προβλέπει ότι μια θετική απόφαση θα επέτρεπε να γίνονται πλειστηριασμοί απ’ όλη τη χώρα, μέσω της πλατφόρμας έστω και ενός συμβολαιογράφου στην Αθήνα. Ήταν ακριβώς η ανατροπή ακόμη κι αυτής της προκλητικής ρύθμισης που πέτυχαν οι συμβολαιογράφοι, με τον οριακό αριθμό των 134 ψήφων έναντι 132, των λυτών και δεμένων που κουβάλησαν οι Ρούσκας και Κοντονής.
Η σημερινή ήττα του Κοντονή εντελώς συμπτωματικά έρχεται με το ταυτόχρονα μήνυμα της αντίστασης που έστειλαν προς την κυβέρνηση και τις τράπεζες χιλιάδες διαδηλωτές στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών.
Φυσικά, η σημερινή εξέλιξη προκαλεί τεράστια ανησυχία όχι μόνο στον υπουργό αλλά και στην κυβέρνηση ολόκληρη και σε όλο το μνημονιακό στρατόπεδο, καθώς η προώθηση των πλειστηριασμών αποτελεί όρο εκ των ουκ άνευ για την αξιολόγηση και την περαιτέρω διαπραγμάτευση με τους “δανειστές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας