Και νέες βάσεις των Αμερικανών σε Σύρο και Κάλυμνο

8098
ηπα

Βροχή οι πληροφορίες για εγκατάσταση πλήθους αμερικανικών βάσεων κάθε λογής και μορφής στην χώρα μας επί κυβέρνησης Τσίπρα. Κάτι χειρότερο από στρατιωτικό ψυχροπολεμικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ και των πολιτικοπολεμικών τυχοδιωκτισμών τους μετατρέπεται η χώρα. Ουδέποτε η Ελλάδα είχε μια πιο εθελόδουλη ηγεσία και ένα τόσο σάπιο πολιτικό κατεστημένο.
Η κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, έχει κάνει εντονότερο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για εξεύρεση νέων σημείων για τις στρατιωτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ. Στις ήδη γνωστές πληροφορίες για την αναβάθμιση της Ανδραβίδας και του Αράξου, για τη δημιουργία βάσεων drones στη Λάρισα και ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη προστίθενται και δύο νέες βάσεις σε Σύρο και Κάλυμνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» η μετατροπή της Σύρου σε στρατηγικής σημασίας σημείο επισκευής και ανεφοδιασμού των πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Ο πρέσβης Πάιατ δήλωσε πρόσφατα ότι τα ναυπηγεία στο Νεώριο πρέπει να αγοραστούν από επιχείρηση που ανήκει σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα συζητείται και η ανακατασκευή αναβάθμιση του λιμανιού της Ερμούπολης ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση μεγάλων πλοίων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποταθεί στην αμερικανική πρεσβεία και έχει προτείνει την κατασκευή ενός μεγάλου ελικοδρομίου σε ένα επίπεδο νησάκι έξω από την Κάλυμνο, προκειμένου να αποτελέσει τόπο προσγείωσης και ανεφοδιασμού συμμαχικών ελικοπτέρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας