Κίτρινα γιλέκα στο Σύνταγμα. Αλληλεγγύη στη γαλλική εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων»

3134
κκε

Με πρωτοβουλία «bloggers» της ιστοσελίδας «κίτρινα γιλέκα» και άλλων κινηματικών ιστοσελίδων πραγματοποιήθηκε σήμερα 15/12, ημέρα Σάββατο, δυναμική, πολύχρωμη και πρωτότυπή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα στον αγώνα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας από έλληνες ενεργούς πολίτες, που φορούσαν και αυτοί «κίτρινα γιλέκα».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί επί των οδών Φιλελλήνων και Όθωνος, μεταφέρθηκε στις 12:30 στην Ερμού, όπου μοιράστηκαν χιλιάδες ανακοινώσεις, με πολύ θετικές αντιδράσεις και θερμή υποδοχή από χιλιάδες περαστικούς.

Στις 13:30 οι συγκεντρωμένοι που φορούσαν κίτρινα γιλέκα, πραγματοποίησαν πορεία μέσω Σταδίου, Εδουάρδου Λω και Πανεπιστημίου και κατέληξαν και ενώθηκαν με την πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος και συμμετείχαν στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ανένταχτοι ακτιβιστέςστελέχη της ΛΑ.Ε και άλλων αριστερών οργανώσεων, δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες και αρκετοί νέοι και νέες.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα υποστήριξης του Γαλλικού κινήματος, ενάντια στον αυταρχισμό και υπέρ της ανάγκης να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα κίνημα ανάλογο των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας. Ένα κίνημα  που θα διεκδικήσει αξιοπρεπείς μισθούςσυντάξεις και εργασιακές σχέσεις, τερματισμό της φορολεηλασίας, πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, σταμάτημα  στις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερούαναδιανομή εισοδημάτων υπέρ των λαϊκών στρωμάτωνέλεγχο των πολυεθνικών αλυσίδων, θέσεις εργασίαςαξιοπρέπεια δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στην υποτέλεια και την κηδεμονία.

Όλα τα μηνύματα και σήμερα έδειξαν ότι υπάρχει έδαφος να αναπτυχθεί με επιτυχία και στην Ελλάδα κίνημα ανάλογο των κίτρινων γιλέκων.

Πολύ κακή εντύπωση στους κινηματικούς κύκλους προκάλεσε η προσπάθεια του ΚΚΕ να αποκόψει τα «κίτρινα γιλέκα» από τη συγκέντρωση των συνταξιούχων αφενός με την επιβολή της πρότασης συνδικαλιστών της επιρροής του στο συντονιστικό των συνταξιούχων την τελευταία στιγμή, Παρασκευή Βράδυ, για μεταφορά της πανελλαδικής συγκέντρωσης συνταξιούχων από το Σύνταγμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και η δημόσια αναγγελία από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι αυτό έγινε, γιατί στο Σύνταγμα καλούσαν κίτρινα, μαύρα και πράσινα γιλέκα μαζί με αναρχικούς και φασίστες (;;;).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας