Κίτρινα γιλέκα: «Μακρόν παραιτήσου» φώναζαν εν μέσω σκληρών αστυνομικών επιθέσεων

1508
κίτρινα γιλέκα

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα, 19/1/2019, στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη Γαλλία μετά από το 10ο κάλεσμα των «κίτρινων γιλέκων».

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή περίπου χιλιάδων ανθρώπων, στο Παρίσι, στο 10ο κατά σειρά Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι αργά το απόγευμα εξελίχτηκε επίθεση της αστυνομίας κατά διαδηλωτών με ρίψεις νερού υπό πίεση και δακρυγόνων, στη συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε, επίσης, ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Μασσαλία, ενώ κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

«Μακρόν, παραιτήσου!» φώναζαν πολλοί διαδηλωτές.

Άλλοι μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα και κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, από τις 17 Νοεμβρίου, στην πλειονότητά τους σε δυστυχήματα, όταν οι διαδηλωτές έκλειναν τους δρόμους. Περισσότεροι από 2000  έχουν τραυματιστεί.

Όπως το περασμένο Σάββατο, περίπου 80.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας