“Κίτρινα γιλέκα” και στην Πορτογαλία! Το νέο έτος και στην Ελλάδα;

1812
κίτρινα γιλέκα

To κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” που συγκλόνισε την Γαλλία και έδωσε την σκυτάλη στο Βέλγιο και την Ολλανδία αλλά και στην Σκωτία και εν μέρει στην Ιταλία, κάνει τώρα την εμφάνισή του και στην Πορτογαλία.

Μέσα στην ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται πλατιά συζήτηση και γνήσιο ενδιαφέρον για ένα ελληνικό κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”, ενώ δεν είναι καθόλου λίγοι όσοι/ες αυθόρμητα δηλώνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ότι έχουν έτοιμα με τη νέα χρονιά τα κίτρινα γιλέκα τους και είναι αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους.

Μέσα από το διαδίκτυο καλούμεθα να διαδόσουμε με τόλμη, θάρρος και αυτοπεποίθηση το μήνυμα: Το 2019 κανένας στον καναπέ του, όλοι/ες στους δρόμους με τα κίτρινα γιλέκα μας για αξιοπρέπεια και ανθρώπινη ζωή, για να υπερασπίσουμε το νοικοκυριό μας, το σπίτι μας, τους δικούς μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας!

Στους δρόμους βγήκαν οι Πορτογάλοι, εμπνευσμένοι από τις διαδηλώσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, ζητώντας χαμηλότερους φόρους, θέσεις εργασίας και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με το Reuters, επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις σε κεντρική πλατεία της Λισαβόνας.

Η ” σοσιαλιστική” κυβέρνηση έθεσε πρωτοφανώς 20.000 αστυνομικούς (!) σε επιφυλακή, χωρίς, όμως, οι συμπλοκές να πάρουν μεγάλη έκταση.

Διαδηλωτές με “κίτρινα γιλέκα” έκαναν την εμφάνιση τους σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας, ενώ το μήνυμα των κινητοποιήσεων γίνεται ανάρπαστο σε όλη την Ιβηρική χώρα και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Σημειωτέον ότι η Πορτογαλία δεν έχει ιστορικό βίαιων διαδηλώσεων, σε αντίθεση με τη Γαλλία, όπου ξεκίνησε το κίνημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας