Στο δρόμο προς Σύρτη οι δυνάμεις Σάρατζ-Ερντογάν. Αρχίζει η μεγάλη μάχη;

4512
ερντογάν

Οι ιστοσελίδες που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη (Libya Observer) και στο δίδυμο των ηγετών Σάρατζ-Ερντογάν, σε ανάρτησή τους στο Twitter υποστηρίζουν ότι ήδη, αυτές τις ώρες, στρατιωτικές ενισχύσεις έχουν σταλεί στη  Σύρτη .

Σύμφωνα με τον έγκυρο αναλυτή, δημοσιογράφο Mohamed Mansour, ακόμα δεν υπάρχουν αναφορές έναρξης της μεγάλης μάχης, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι δυνάμεις των τρομοκρατών ισλαμιστών εξτρεμιστών, οι “στρατιωτικές δυνάμεις”-πολιτοφυλακές της επιχείρησης “Ηφαίστειο της Οργής“(!) του προδότηηγέτη“, πάντως διορισμένου από τη Δύση, Φ. Σάρατζ , βρίσκονται σε απόσταση 100-120 χλμ. περιμετρικά από την Σύρτη.

https://twitter.com/Mansourtalk/status/1283120145062408192?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1283120145062408192%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMansourtalk2Fstatus2F1283120145062408192widget%3DTweet

Όπως υποστηρίζει ο έγκυρος Αιγύπτιος δημοσιογράφος, ο Ερντογάν θα στείλει κατά κύματα χιλιάδες μισθοφόρους (Free Syrian Army, ISIS, Al Qaida κ.α) στη μεγάλη μάχη, προκειμένου να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του ολόκληρο τον Λιβυκό λαό και βέβαια και την “ημισέληνο του πετρελαίου” στις περιοχές της Ανατολικής Λιβύης όπου εντοπίζονται τα πιο σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου.

Σύμφωνα με Αιγυπτιακά ΜΜΕ, κομβόι, περίπου, 200 στρατιωτικών οχημάτων όπου μετέφερε εκτός από οπλικά συστήματα και την “Ταξιαρχία της Τρίπολης“, παρακρατική ένοπλη ομάδα τρομοκρατών-τζιχαντιστών που υποστηρίζει τον “λαοπρόβλητο, αγαπημένο ηγέτη της Δύσης”, Φ. Σάρατζ, κατευθύνεται προς την ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αιγύπτιου Προέδρου Α.Σίσι: την Σύρτη-Al Jufra. Το κομβόι ξεκίνησε από τη Μισράτα και είχε προορισμό την πόλη Tawergha.

Η Αιγυπτιακή Βουλή θα εγκρίνει την στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη

Σε ρεπορτάζ μας, αναφερθήκαμε εκτενώς για την συνάντηση της αντιπροσωπείας των Αρχηγών των Φυλών, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, όπου τονίσαμε ότι η επικείμενη στρατιωτική παρέμβαση της Αιγύπτου προϋποθέτει την έγκριση της Αιγυπτιακής Βουλής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Ahram Online, η στρατιωτική εμπλοκή του αιγυπτιακού στρατού απαιτεί την εφαρμογή του άρθρου 152 του Συντάγματος  της χώρας, που ορίζει ότι “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν δύναται να κηρύξει πόλεμο ή να στείλει τον στρατό να διεξάγει αποστολές εκτός των συνόρων της χώρας εκτός εάν, πρώτα, ζητήσει την γνώμη του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει με πλειοψηφία 2/3, την πρόταση του Προέδρου.

Η Αιγυπτιακή Βουλή θα συνεδριάσει από σήμερα Κυριακή έως Δευτέρα για να εγκρίνει, μεταξύ άλλων νομοσχεδίων, το προεδρικό διάταγμα 391: την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας για  3 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Ο Α.Σίσι δήλωσε πως ο στρατός της πατρίδας του είναι ο ισχυρότερος στην περιοχή (όντως, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, έρχεται 9ος, παγκοσμίως, με τον τουρκικό στρατό να βρίσκεται στην 11η θέση). Δήλωσε, ακόμα, πως πιθανή στρατιωτική εμπλοκή  του αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων στο λιβυκό μέτωπο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες υπέρ της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων(HoR) και του Εθνικού Στρατού (LNA).

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σας μεταφέρουμε, κυριολεκτικά, τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε σε τουρκικά ΜΜΕ, ότι από κοινού με τον ΟΗΕ, προωθείται νέα Συμφωνία.

Πριν ή μετά την απόπειρα κατάληψης ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Λιβύης;

Ταγίπ Ερντογάν ο ηρωικός λαός και ο στρατός της ελεύθερης, δημοκρατικής Λιβύης, του Ακίλα Σάλεχ, του Χαλίφα Χαφτάρ, των λιβυκών φυλών, σας περιμένουν στα οδοφράγματα, δεν θα υποχωρήσουν θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για να απελευθερώσουν ολόκληρη την πατρίδα τους από τον τουρκικό ζυγό.

Τέλος, το σημείωμα αυτό τελειώνει με δύο βίντεο.

Στο πρώτο βίντεο, θα δείτε τους δολοφόνους Τούρκους στρατιώτες αφού πρώτα έχουν εκτελέσει Κούρδους μαχητές, στη συνέχεια ακρωτηριάζουν τα άψυχα σώματα τους …

Στο δεύτερο βίντεο, θα δείτε τα απάνθρωπα εγκλήματα που διαπράττουν οι Σύριοι μισθοφόροι, οι μαχητές του Free Syrian Army, οι δυνάμεις της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης” της Συρίας, η εμπροσθοφυλακή της Τουρκίας, εναντίον του συριακού λαού, στις 13 Οκτωβρίου 2019, στη Συρία. Αυτοί οι μαχητές, πλέον, έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη.

ΚΑΜΙΑ υποχώρηση στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων… Ο Ελληνισμός από την Ελλάδα μέχρι την Κύπρο, όλη η Μεσόγειος ενωμένη, να αντιμετωπίσει τον τουρκικό επεκτατισμό…

Να στείλουμε ένα ΗΧΗΡΟ μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς της Λιβύης, της Συρίας, στους Κούρδους που μέσα στη γη τους, με το δικό τους αίμα, ο τουρκικός στρατός κατοχής ονειρεύεται να χαράξει, ξανά, τα σύνορα της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας….

https://twitter.com/harpe22/status/1277330018956242944?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1277330018956242944%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fharpe222Fstatus2F1277330018956242944widget%3DTweet

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας