Κάτω τα χέρια από τη Συρία! Μαζική και μαχητική αντιπολεμική κινητοποίηση

2689
συρία

Με τη συμμετοχή πλήθους, ιδιαίτερα νέων, διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε απόψε η συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ), ενάντια στα σχέδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού κατά της Συρίας και για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς στην ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα με τον ΠΑΚΣ στον οποίο συμμετέχει και η Λαϊκή Ενότητα μαζί με πολλές αριστερές αντιϊμπεριαλιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και συμμετείχαν στην πορεία προς το υπουργείο Εξωτερικών και άλλες συλλογικότητες, που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.

Φτάνοντας στο υπουργείο Εξωτερικών, στην αρχή της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά σημαίες των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τα μέλη του Π.Σ. Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Πριμικήρης, Δέσποινα Σπανού και Στάθης Λεουτσάκος, ο Κώστας Κατσάμπης, μέλος της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος, ο συγγραφέας-ιστορικός Γιώργος Αλεξάτος κ.ά.

Σε δηλώσεις τους, με αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή, τα στελέχη της ΛΑΕ τόνισαν την ανάγκη συγκρότησης ισχυρού κινήματος για την απόκρουση και σήμερα των ευρωατλαντικών τυχοδιωκτικών προκλήσεων, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη προς την αγωνιζόμενη Συρία και για την απόσυρση των ελληνικών ναυτικών και αεροπορικών στρατιωτικών δυνάμεων από την εμπόλεμη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας