Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για την απεργία της 30ής Μάη 2018

1479
μάη
Και για τη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο – Μουσείο και ώρα 10.30 πμ.

Η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ καλούν στις 30 Μάη τους εργαζόμενους σε «Κοινωνική Συμμαχία» πρακτικά με την εργοδοσία, για να βάλουμε «…την πατρίδα στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας…». Η συνεργασία των εργαζομένων με τα αφεντικά τους και η λογική της «υπομονής» ή η διεκδίκηση αιτημάτων της εργοδοσίας (όπως η χαμηλότερη φορολογία για τις επιχειρήσεις) μόνο χειρότερα αποτελέσματα θα φέρουν για τη ζωή όλων όσοι ζουν από τη δουλειά τους.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που προτείνουν είναι για να αυξήσουν τα κέρδη τα αφεντικά και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα σε μια Ελλάδα παρία της Ευρώπης. Την ώρα μάλιστα που οι εργοδότες ετοιμάζονται για μια ακόμα καλοκαιρινή σεζόν στην αποκαλούμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, αυτή του τουρισμού, στην οποία χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, χωρίς ωράρια και δικαιώματα, η κίνηση των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποτελεί πρόκληση για την Εργατική Τάξη.

Πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί στους δρόμους, μαζί με το αφήγημα της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την έξοδο από τα μνημόνια που… έρχεται, ενώ την επόμενη περίοδο θα κατατεθούν προς ψήφιση ακόμα 88 προαπαιτούμενα μέτρα· μετά τους πλειστηριασμούς για ιδιωτικά χρέη, ξεκίνησαν και οι κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, και ακολουθούν τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, ενώ και η ανεργία μειώνεται μόνο στα χαρτιά, κυρίως από τη μετανάστευση και την εκ περιτροπής απασχόληση και την υποαπασχόληση.

Η απάντηση στα παραπάνω μπορεί να είναι μόνο μια: να πάρουμε το «όπλο» της απεργίας στα χέρια μας, να μετατρέψουμε την 30ή Μάη από φιέστα του κοινωνικού εταιρισμού σε πραγματική μέρα μάχης.

Η μη συμμετοχή στην απεργία και η παράδοση του ίσως πιο σημαντικού «όπλου» της τάξης μας στην εργατική αριστοκρατία και στα αφεντικά είναι «βούτυρο στο ψωμί» αυτών που θέλουν ένα υποταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα, που του παραχωρούν μια γωνιά στα σαλόνια τους για να υπηρετεί τα συμφέροντά τους! Εξάλλου ποιο αφεντικό έχει μέχρι σήμερα πει στους εργαζομένους να απεργήσουν ή ότι θα είναι κλειστά στις 30 Μάη;

Τα αφεντικά μπορεί να προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι «είμαστε όλοι μια οικογένεια», αλλά πολύ δύσκολα θυσιάζουν τα κέρδη μιας μέρας ή την εύρυθμη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας, έστω και μιας μέρας.

Γυρίζουμε την πλάτη στην εργατική γραφειοκρατία, στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και απεργούμε για:

– Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.

– Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού, επίδομα ανεργίας για όλους και για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Μείωση του χρόνου εργασίας, αφορολόγητο στα 12.000€, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

– Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασία. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

– Λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών. Δουλειά για όλους και όλες.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

– Όχι στους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της εργατικής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη.

– Κατάργηση των μνημονίων και της επιτροπείας.

– Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς

– Ένταση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.

– Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Ίσα δικαιώματα σε ντόπιους και ξένους εργάτες

Στη βάση αυτών των αιτημάτων, το ΜΕΤΑ καλεί όλες τις ταξικές δυνάμεις και τα συνδικάτα, στην ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση που καλούν πολλά συνδικάτα για τις 30 Μάη, στις 10.30πμ., στο χώρο του Πολυτεχνείου – Μουσείου.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας