Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, Ευαγγ.Αλεξάκη και Βάσ.Γκόβα

780
μετα

Παρασκευή 29 Μάρτη και ώρα 10πμ., στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο Προκάτ)

Σχεδόν 5 χρόνια, συμπληρώνονται στις 29 Μάρτη από τη μήνυση των αγωνιζόμενων καθαριστριών, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, και η οποία οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό της πρώτης από τοναστυνομικό των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη και στη σύλληψη της δεύτερης,

Σχεδόν 5 χρόνια, τώρα, η υπόθεση σέρνεται από δικαστήριο σε δικαστήριο. Αναβάλλεται, ξεκινάει για να ξαναπάρει αναβολή, συγχωνεύεται με τη μήνυση του αστυνομικού, ώστε να συμψηφιστεί ο θύτης και το θύμα, με την ταξική δικαιοσύνη ουσιαστικά να θέλει την οικονομική εξόντωσή τους και την παραίτησή τους, αφού ορισμένες καθαρίστριες είναι υποχρεωμένες να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε κάθε αναβολή.

Εδώ και 5 χρόνια όχι μόνο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, αλλά η ταξική δικαιοσύνη ολοκληρώνει το έργο της αστυνομικής καταστολής, τιμωρώντας τις συναδέλφισσες με δικαστική ομηρία, ώστε να μάθει ο κάθε εργαζόμενος που ζητεί το δίκιο του πως αν σακατεύεται αναίτια από την αστυνομία πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να μη ζητά την τιμωρία των υπευθύνων.

Tην Παρασκευή 29 Μάρτη, συγχωνεύθηκε η δίκη των καθαριστριών που άδικα συνελήφθηκαν και κακοποιήθηκαν από την αστυνομία, με τη δίκη που αφορά στις ψευδολογίες των αστυνομικών κατά των συναδελφισσών, οι οποίες διαδήλωναν ειρηνικά κατά της τρόικας στις 10 Ιούλη 2014. Είναι παραπάνω από ορατή η πιθανότητα μέσω των συνεχών αναβολών να παραγραφεί η μήνυση κατά του αστυνομικού των ΥΜΕΤ. Μια τέτοια εξέλιξη που θα απαλλάξει τους αστυνομικούς χωρίς δίκη θα έχει τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης, δίπλα σε αυτή της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, να δώσουν δυναμικό και αποφασιστικό «παρών», στη δίκη που πραγματοποιείται την Παρασκευή 29 Μάρτη και ώρα 10πμ., στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο Προκάτ)Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρή ήττα του εργατικού κινήματος.

Απαιτούμε:

  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.

  • Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών. Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας