Κάλεσμα ΜΕΤΑ για πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων (Γιάννενα 11/5)

1236
ασφαλιστικό

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στην Ήπειρο καλούν στο Συλλαλητήριο κατά των Εξορύξεων, το Σάββατο 11 Μάη 2019, στις 12 το μεσημέρι στα Γιάννενα, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το σχέδιο εξόντωσης των ανθρώπων και του τόπου που έχουν απεργαστεί οι κυβερνώντες – παλιοί και νέοι- για την Ήπειρο, την Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, την Κρήτη δεν θα επιστρέψουμε να υλοποιηθεί. Η παραχώρηση στην πετρελαιοβιομηχανία του 1/3 της ηπειρωτικής και θαλάσσιας επικράτειας της χώρας για τα επόμενα 35 χρόνια δεν θα γίνει! Δεν θα παραδώσουμε «γη και ύδωρ»! Δεν θα παραδώσουμε τις ζωές μας και τον τόπο μας!

Με περίσσιο θράσος και πατώντας πάνω στην ανάγκη των ανθρώπων έρχονται να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ψεύδονται ασύστολα και επανειλημμένως! Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο που μετατρέπει την χώρα σε ένα τεράστιο εξορυκτικό πεδίο είναι ένα σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την υποκριτική ρητορική για την προστασία του κλίματος και για τη διασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Οι συμβάσεις παραχώρησης εδάφους, υπεδάφους και παραγωγής κάθε άλλο παρά για την εξασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της χώρας μιλούν! Αντιθέτως είναι συμβάσεις αποικιοκρατικούχαρακτήρα που το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα κέρδη των πετρελαϊκών ομίλων! Ούτε «φθηνό πετρέλαιο» προβλέπεται στις συμβάσεις, ούτε «σεΐχηδες» θα γίνουν οι άνθρωποι του τόπου μας!

Το τίμημα για την κοινωνία θα είναι βαρύ! Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στο νερό, στην υγεία, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό θα είναι τεράστιες! Οι θέσεις εργασίας που επηρεάζονται από αυτή την επιλογή είναι της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων με βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία. Πάνω από το 50% του εργατικού δυναμικού στην Ήπειρο εργάζεται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου.

Από την άλλη, οι θέσεις εργασίας που διαφημίζουν οι Πετρελαϊκές, είναι τα μεροκάματα πείνας σε ελάχιστους εποχιακούς εργαζόμενους που θα βρεθούν ξανά άνεργοι στο ρημαγμένο τοπίο των εξορύξεων μαζί με τις ελάχιστες απόλυτα εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στην περίπτωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Είναι ντροπή να συγκρίνονται μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας με τις εκατοντάδες χιλιάδεςθέσεων που θα χαθούν στον τουρισμό, στις καλλιέργειες, στην παραγωγή κρέατος, γαλακτοκομικών, στο εμπόριο. Είναι ντροπή να μιλάνε λοιπόν για καταπολέμηση της ανεργίας.

Να μην επιτρέψουμε να δυναμιτίσουν το παρόν και το μέλλον, να διαψεύσουμε έμπρακτα όσους μιλούν για τετελεσμένα, όσο ακόμη υπάρχει καιρός.

ΟΧΙ στην καταστροφή!

ΟΧΙ στις εξορύξεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας