Ι.Αλίγιεφ για αναγνώριση Γενοκτονίας Αρμενίων: «Απαράδεκτες οι παρατηρήσεις Τ.Μπάιντεν»

532
Αλίγιεφ για αναγνώριση Γενοκτονίας Αρμενίων

Την δήλωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν με την οποία χαρακτήρισε τα γεγονότα του 1915 ως Γενοκτονία των Αρμενίων επέκρινε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

«Ιστορικό λάθος»

Οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν για τα γεγονότα του 1915 ήταν «απαράδεκτες» και «ιστορικό λάθος», δήλωσε ο Αλίγιεφ.

Ο Αλίγιεφ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασαν την κίνηση του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, ανέφερε σε ανακοίνωση η προεδρία του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αλίγιεφ είπε ότι οι παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ «θα βλάψουν σοβαρά τη συνεργασία στην περιοχή», τονίζοντας ότι το Μπακού θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην Αγκυρα.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Αλίγιεφ για την υποστήριξη και τη θέση του. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο αρχηγοί χαιρέτισαν την ανάπτυξη αδελφικών και φιλικών σχέσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς.

«Για πολιτική πίεση»

Η δήλωση του Αλίγιεφ ήρθε λίγο μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε τα γεγονότα του 1915 ως «Γενοκτονία των Αρμενίων», ανατρέποντας τη μακροχρόνια παράδοση των Αμερικανών προέδρων να μην χρησιμοποιούν τον όρο «γενοκτονία».

«Η παραποίηση της ιστορίας, οι απόπειρες επανεγγραφής της ιστορίας και η χρήση της για πολιτική πίεση είναι απαράδεκτες», ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας