Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Λιβύης στη Βεγγάζη

456
Οι διαδηλωτές ακύρωσαν την προσγείωση

Οι διαδηλωτές ακύρωσαν την προσγείωση του φιλότουρκου πρωθυπουργού στη Βεγγάζη

Η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU) ανέβαλε την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βεγγάζη, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμεντ Χαμούδα.

Σε δήλωση, ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση της GNU ακυρώθηκε επίσημα και ότι θα ανακοινωθεί μια νέα ημερομηνία το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρωθυπουργός της GNU, Αμπντέλ-Χαμίντ Νταμπάιμπα επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης αργά την Κυριακή για να επισκεφθεί τη Βεγγάζη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψη, αφού αρκετοί διαδηλωτές αρνήθηκαν να επιτρέψουν στην υπουργική αντιπροσωπεία του GNU να προσγειωθεί στη Βεγγάζη.

Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βεγγάζη, να επισκεφτεί ιδρύματα και διάφορες συνοικίες για να εξετάσει την έκταση της ζημίας της πόλης λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Νωρίτερα, ο Χαμούδα είπε ότι θα υπάρξουν επισκέψεις από τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς σε αρκετές πόλεις της Λιβύης. Εξήγησε ότι ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη επίσκεψης σε διάφορες περιοχές της χώρας και ότι οποιοσδήποτε υπουργός δεν ήταν πρόθυμος να το κάνει δεν ήταν ευπρόσδεκτος στην κυβέρνηση.

Τον Φεβρουάριο, ο Νμπάιμπα εξελέγη πρωθυπουργός, σε συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η νέα κυβέρνηση της Λιβύης πρόκειται να ηγηθεί της χώρας στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: libyareview.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας