Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία

759
σεισμός

Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αλβανία στις 3.54 τα ξημερώματα (τοπική ώρα – 4.54 ώρα Ελλάδας), με χιλιάδες πολίτες να έχουν περάσει τη νύχτα στους δρόμους.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Στο Δυρράχιο, ολόκληρες πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει, ενώ μεγάλο μέρος της περιοχής βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Σε άλλα βίντεο καταγράφονται μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτήρια.

Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε πως «δεν έχει ενημερωθεί» για θανάτους.

Εντούτοις, νεότερη ανακοίνωση των αλβανικών Αρχών κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ είχε πλήξει την Αλβανία και την 21η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποιες από αυτές. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκτίμησε τότε πως επρόκειτο για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας