Ισραηλινή βαρβαρότητα: Δακρυγόνα και εκατοντάδες τραυματισμοί Παλαιστινίων-Σιωπή Ελληνικής κυβέρνησης

494
Δακρυγόνα και εκατοντάδες τραυματισμοί Παλαιστινίων
Τα επεισόδια ξέσπασαν λόγω των σχεδιαζόμενων εξώσεων αραβικών οικογενειών από την γειτονιά Σεΐκχ Τζαράχ στην Ιερουσαλήμ.
Η αστυνομία του Ισραήλ έκανε χρήση δακρυγόνων και αναισθητικών χειροβομβίδων κατά Παλαιστινίων στο Όρος του Ναού την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια για τις σχεδιαζόμενες εξώσεις από την αραβική γειτονιά Σεΐκχ Τζαράχ στην Ιερουσαλήμ.
Όπως μεταδίδει η «Daily Mail», οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς στο τέμενος του Al-Aqsa, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούσαν να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις που διεξάγονται για τρίτη ημέρα στην ιερή πόλη και οι οποίες, μέχρι στιγμής, έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 300 τραυματίες, από την πλευρά των διαδηλωτών.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Δευτέρας (10/05), τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν ενώ κόσμος, πολλοί αιμόφυρτοι, έτρεχε να σωθεί. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ ο εκπρόσωπος της ισλαμικής αρχής, Φίρας Ντιμπς, κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες.
Η περιοχή αποτελεί το θρησκευτικό επίκεντρο της διαμάχης Ισραηλινών-Παλαιστινίων ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη ετήσια πορεία Ισραηλινών εθνικιστών μέσω της Μουσουλμανικής γειτονιάς στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή (07/05), σε δύο περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που βρίσκονται κοντά στο Όρος του Ναού και στο Σεΐκχ Τζαράχ- όπου ένα ισραηλινό δικαστήριο διέταξε την έξωση αρκετών αραβικών οικογενειών.
Η κυβέρνηση της Ιορδανίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες της Παλαιστίνης στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), αποφάσισε το 1956, την εγκατάσταση 28 οικογενειών στην περιοχή Σεΐκχ Τζαράχ της Ιερουσαλήμ, χωρίς όμως να τους παρέχει τίτλους ιδιοκτησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας