Ισπανία: Κυνηγοί πλήρωσαν 1.000€ ο καθένας για να σκοτώσουν 450 ελάφια

851

Θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ισπανία από την αποκάλυψη ότι κυνηγοί πλήρωσαν μέχρι και χίλια ευρώ για να σκοτώσουν εν ψυχρώ 450 ελάφια και αγριογούρουνα.

Το περιστατικό συνέβη στο ιδιωτικό κτήμα Los Posteruelos που βρίσκεται στην Ανδαλουσία. Εκεί σε μια τεράστια περιφραγμένη έκταση 70 κυνηγοί πλήρωσαν για να δολοφονήσουν 450 ελάφια αλλά και αγριογούρουνα.

Μάλιστα τα ελάφια και τα αγριογούρουνα δεν ήταν ελεύθερα στο κτήμα, αλλά σε περιφραγμένες μικρές εκτάσεις που ήταν αδύνατον να γλιτώσει κάποιο. Ο κάθε κυνηγός μπόρεσε να δολοφονήσει το λιγότερο 6 με 7 ζώα κάτι που σε κανονικές συνθήκες θα ήταν από εξαιρετικά δύσκολο, έως και αδύνατον.

Πάντως στην Ισπανία το κυνήγι αυτού του στυλ, δηλαδή σε περιφραγμένη έκταση θεωρείται νόμιμο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων που κάνουν λόγο για «λουτρό αίματος».


Οι κυνηγοί από την πλευρά του υπερασπίζονται τον τρόπο κυνηγιού και είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της «Βασιλικής Ισπανικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας», Μανουέλ Γκαγιάρδο, ο οποίος είπε στην εφημερίδα El Mundo, ότι το κυνήγι με τον τρόπο αυτό είναι απαραίτητο επειδή υπάρχει υπεραφθονία των ειδών.

Τεράστια οικονομικά οφέλη

Οι υποστηρικτές του βάρβαρου αυτού τρόπου κυνηγιού λένε πως τα ζώα πρέπει να θανατωθούν για να υπάρχει ισορροπία στο περιβάλλον, ενώ αντιτείνουν και τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία από τέτοιου είδους κτήματα κυνηγιού (υπάρχουν σε αφθονία στη Σιέρα Μορένα, την Εξτρεμαδούρα, την Καστίγια – Λα Μάντσα και την περιοχή του Λεβάντε). Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο οι τοπικές κοινωνίες κερδίζουν από το έθιμο αυτό 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πάντως η Ισπανία έχει κατακριθεί αρκετές φορές για τον βάναυσο τρόπο του κυνηγιού, αλλά και για τις δολοφονίες κυνηγόσκυλων από τα ίδια τα αφεντικά τους μόλις τελειώσει η περίοδος του κυνηγιού. Μάλιστα τα κυνηγόσκυλα τα πετάνε ζωντανά από γκρεμούς, τα ρίχνουν σε πηγάδια ενώ κάποιοι τα δένουν σε σιδηροδρομικές γραμμές για να περάσει το τρένο και να τα σκοτώσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας