Ιρακινό τελεσίγραφο σε Τουρκία: ”Θα σας καταρρίψουμε F-16-Αποχωρήστε άμεσα”

Ιρακινό τελεσίγραφο σε Τουρκία

Σε μία σημαντική πληροφορία προχώρησε το ρωσικό ΜΜΕ aviapro, καθώς σε άρθρο του αναφέρει, πως ο Ιρακινός Πρόεδρος ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα.

Αφού η Τουρκία ξεκίνησε αυθαίρετα μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων στο έδαφος του Ιράκ, ο Πρόεδρος της χώρας, αντέδρασε αρκετά σκληρά στις ενέργειες του Ερντογάν και το ιρακινό υπουργείο Άμυνας απείλησε να χρησιμοποιήσει Pantsir-S κατά των τουρκικών μαχητικών F-16, καθώς και κατά των Bayraktar TB2.”

Τι προηγήθηκε  

Πριν λίγα 24ωρα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, οι οποίοι ζούσαν σε καταυλισμό για εκτοπισμένους σκοτώθηκαν  στο βόρειο Ιράκ το Σάββατο 5 Ιουνίου από χτύπημα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, όπως ανέφερε ο Ρασάντ Κελάλι, στέλεχος του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, στον καταυλισμό όπου φιλοξενούνται χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες από την Τουρκία, σημειώθηκε τρεις ημέρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε το Ιράκ ότι η Άγκυρα θα «καθαρίσει» αυτόν τον καταυλισμό. Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εκεί βρίσκουν καταφύγιο Κούρδοι μαχητές.

Αξιωματούχος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι από την αεροπορική επίθεση σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άνθρωποι, χωρίς να δώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Χτυπήματα Κούρδων κατά Τούρκων  

Οι Κούρδοι πριν λίγα λεπτά διέρρευσαν ένα βίντεο με χτύπημα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1-3 Ιουνίου εναντίον Τούρκων εισβολέων στην περιοχή Afrin. Συνολικά 12 Τούρκοι στρατιώτες και 2 μισθοφόροι τρομοκράτες σκοτώθηκαν και 7 άλλοι τραυματίστηκαν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Πενταπόσταγμα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας