Τεχεράνη κατά αμερικάνικων κυρώσεων στην Τουρκία.Ο κόσμος θα ενωθεί εναντίον ΗΠΑ

1330
Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ ενεπλάκη σήμερα στην κλιμακούμενη σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για “εθισμό στις κυρώσεις και στον εκφοβισμό”.

“Ο ενθουσιασμός (του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ) με την επιβολή οικονομικών δυσχερειών στον σύμμαχό του στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, είναι επαίσχυντος”, έγραψε ο Ζαρίφ στο Twitter.

“Οι ΗΠΑ θα πρέπει να απαλλαγούν από τον εθισμό τους στις κυρώσεις και στον εκφοβισμό, διαφορετικά όλος ο κόσμος θα ενωθεί–πέραν από την λεκτική καταδίκη–και θα τους το επιβάλλει”, προειδοποίησε και πρόσθεσε: “Έχουμε σταθεί στο πλευρό γειτόνων μας και στο παρελθόν και θα το πράξουμε και τώρα”.

Oι ΗΠΑ, ανοίγοντας τον οικονομικό πόλεμο με όλο και περισσότερες μεγάλες χώρες (Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Τουρκία κλπ), μπορεί γρήγορα να δουν την πολιτική απομόνωση και συντριβή τους.

Η απειλή του ιρανού ΥΠΕΞ είναι ευθεία: Τονίζει ότι πέραν τον λεκτικών αποδοκιμασιών, οι ΗΠΑ μπορεί να βρεθούν γρήγορα απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό μέτωπο όλων εκείνων που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βάλει στο στόχαστρο των κυρώσεων τους.

Ο κόσμος οδεύει σε μεγάλες ανατροπές.

Ν.Ζ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας