Ιράν:Εξαπάτηση των περιφερειακών κρατών η άφιξη αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Περσικό Κόλπο

1435
ιράν

Στο γεγονός ότι η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS John C. Stennis στην Περσικό Κόλπο αποσκοπεί στην εξαπάτηση των περιφερειακών κρατών, αναφέρθηκε ο διοικητής της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, Στρατηγός Mohammad Ali Jafari, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars News.

Ειδικότερα, ο διοικητής της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς δήλωσε ότι «η παρουσία αυτου του στόλου πολεμικών πλοίων αποσκοπεί στην εξαπάτηση των περιφερειακών κρατών και στην προσποίηση ότι θα δημιουργήσουν ασφάλεια για αυτές τις χώρες».

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι «αυτές οι χώρες δε θα ξεγελαστούν από τον εχθρό».

Από την πλευρά του, ο Ιρανός Ναύαρχος, Alireza Tangsiri, απέρριψε τις αναφορές ότι τα ιρανικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κοντά στο αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis, καθώς αυτό εισήλθε στον Περσικό Κόλπο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις παραπάνω πληροφορίες ως «προπαγάνδα», κατηγορώντας τις ΗΠΑ για διάδοση ψεμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι τα ιρανικά πλοία απλώς παρακολουθούσαν τις κινήσεις του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Σημειώνεται ότι το αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis έφτασε στον Περσικό Κόλπο στις 12 Δεκεμβρίου μετά από μία παρατεταμέη περίοδο απουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, και παρά τις προειδοποιήσεις από την πλευρά του Ιράν ότι θα κλείσει το Στενό του Ορμούζ, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το ένα τρίτο της παγκόσμιας πετρελαϊκής ναυσιπλοΐας, καθώς είναι ένα βασικό σημείο διέλευσης στον Περσικό Κόλπο.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το αεροπλανοφόρο αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή για περίπου δύο μήνες, προκειμένου να «αποτρέψει» κάθε δυνητικά εχθρική ιρανική δραστηριότητα στα ύδατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας