Ιντλίμπ: Ραγδαία οπισθοχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων

4128
τουρκία

Πίσω ολοταχώς για το κομβόι των 65 τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων που σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης κινούνταν στην επαρχία Ιντλίπ της Συρίας με σκοπό-στην ουσία πρόσχημα- να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας για τους περίπου 600.000 άμαχους που βρίσκονται στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, οι οποίοι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ευθύνεται ο Τούρκος εισβολέας και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με αναλυτές, έμοιαζε περισσότερο με έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης παρά με ειρηνευτική πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το Reuters που άντλησε πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο το κομβόι δέχθηκε επίθεση από τον συριακό στρατό (με τη συνδρομή των Ρώσων) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν Τούρκοι στρατιώτες και τα στρατεύματα να προβούν σε ραγδαία οπισθοχώρηση.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει την επιχείρηση ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να ικανοποιούν τον Τούρκο πρόεδρο που πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει διορία στον Μπασάρ Αλ Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Ιντλίμπ (μέχρι τέλος Φεβρουαρίου), διαφορετικά θα αναλάμβανε στρατιωτική δράση.

Επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ακόμη δεν έχει εκδοθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας