Ιντλίμπ: Πολιορκείται από συριακό στρατό-ρωσική αεροπορία-Νέες επιθέσεις Ισραήλ-Τουρκίας εναντίον Συρίας!

2740
ιντλίμπ

Την Δευτέρα, 3 Αυγούστου, ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τον λαό και την ηγεσία της χώρας, καθώς συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση του συριακού αραβικού στρατού.

Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ και ο υπουργός Άμυνας ο Στρατηγός Ali Ayoub βρέθηκαν με τους στρατιώτες, τις γυναίκες, τους άνδρες της χώρας που εντάχθηκαν στις δυνάμεις του, που δώσανε και ακόμα δίνουν  με απαράμιλλη αυτοθυσία και ηρωισμό την μεγάλη μάχη για την απελευθέρωση από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και τον τουρκικό στρατό κατοχής, της πατρίδας τους.

Η μεγάλη μάχη στην Ιντλίμπ πλησιάζει. Η Ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις τρομοκρατών

Σήμερα εκτός από αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα, γιορτής και υπερηφάνειας για τον Συριακό λαό, σε επιχειρησιακό επίπεδο, ο στρατός (Syrian Arab Army) και οι συμμαχικές δυνάμεις, κατευθύνονται προς την Ιντλίμπ για άλλη μια μάχη, την τέταρτη επίθεση εναντίον ισλαμιστών εξτρεμιστών στο τελευταίο προπύργιο τους στο συριακό έδαφος.

Συγκεκριμένα, δυνάμεις μαχητών των Hayat Tahrir al-Sham (HTS) όπως του TFSA, (Turkish-backed Free Syrian Army –TFSA), κατευθύνονται προς την Ιντλίμπ, στις πρώτες γραμμές, για την τελευταία (;) αναμέτρηση μεταξύ του κυβερνητικού συριακού στρατού και των τρομοκρατών που έχουν καταλάβει την περιοχή…

Υπενθυμίζουμε ότι οι HTS είναι σουνιτική ισλαμιστική μονάδα και βραχίονας της Al Qaida– που επιχειρεί, μεταξύ άλλων, με τις ευλογίες ΕρντογάνΣάρατζ, Δύσης και στη Λιβύη, εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, της ελεύθερης ανατολικής Λιβύης- όπως και οι μαχητές του TFSA, σύμμαχοι των τουρκικών δυνάμεων κατοχής μέσα στη Συρία.

Και εκεί στην Ιντλίμπ, στην εμπροσθοφυλακή και οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης, όπως οι Liwa al Quds, θα αγωνιστούν για το ξερίζωμα των τρομοκρατών από την συριακή γη.

Σύμφωνα με αναλυτές η μεγάλη μάχη, η 4η επίθεση στην Ιντλίμπ φημολογείται ότι θα λάβει χώρα εντός του Αυγούστου.

Ήδη χθες τα ξημερώματα η ρωσική αεροπορία προχώρησε σε πολλαπλά χτυπήματα εναντίον θέσεων τζιχαντιστών στην περιοχή.

Επιθέσεις τουρκικών δυνάμεων κατοχής-τρομοκρατών στην βορειοδυτική επαρχία Hasaka

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των τζιχαντιστών εξτρεμιστών, με ρίψεις ρουκετών και οβίδων με το πυροβολικό, πραγματοποίησαν επιθέσεις στην περιοχή Abu Rasen προκαλώντας τεράστιες ζημιές εναντίον χωριών και κατοικημένων περιοχών.

Αυτές είναι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο πλευρό του τουρκικού στρατού κατοχής, στη Συρία, στη Λιβύη ….

https://twitter.com/MLNA2020/status/1290350107561517058?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1290350107561517058%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMLNA20202Fstatus2F1290350107561517058widget%3DTweet

Νέες αεροπορικές επιθέσεις της Ισραηλινής Αεροπορίας εναντίον της Συρίας!

Ελικόπτερα του Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF), σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συριακής κυβέρνησης ,SANA, χθες το πρωί ,στις 10.40, βομβάρδισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του συριακού στρατού στην περιοχή Quneitra προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν απώλειες ανθρώπινων ζωών.  Τα συριακά συστήματα αεράμυνας εξουδετέρωσαν τους ισραηλινούς πυραύλους, εκτός κάποιων βαλλιστικών που χτύπησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λόφο Tal Al-Ahmar.

Ο εκπρόσωπος του IDF, Avichay Adraee, δήλωσε πως η τελευταία επίθεση ήταν  “απάντηση” στην προσπάθεια τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών (!) από τον συριακό στρατό, στα σύνορα, στα υπό ισραηλινή κατοχή, υψίπεδα του Γκολάν.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “Ο IDF καθιστά υπεύθυνο το συριακό καθεστώς(!) για οποιαδήποτε επιχείρηση ξεκινήσει από το έδαφος του και θα συνεχίζει με αποφασιστικότητα να αποκρούει κάθε επιθετική ενέργεια που πλήττει την κυριαρχία του κράτους του Ισραήλ“.

Στο βίντεο που ανέβασε ο εκπρόσωπος του IDF, δείχνει την επίθεση “χειρουργικής ακρίβειας”, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, εναντίον σύριων στρατιωτών, τους οποίους σκότωσε.

Νέο “ραβασάκι” του Ισραήλ, μέσω ΟΗΕ, προς την Χεζμπολάχ

Πέρα από τους νέους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της Συρίας, η κυβέρνηση του Μπεντζαμίν Νετανιάχου, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, έστειλε νέο…. “ραβασάκι” στη Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της  παλαιστινιακής ιστοσελίδας Al-Hadath, η ισραηλινή κυβέρνηση στη νέα της επιστολή τονίζει ότι δεν θα ξαναβάλει στο στόχαστρο επιθέσεων της στη Συρία, μαχητές της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης, προειδοποιώντας, όμως, ότι οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια θα έχει ως συνέπεια την στόχευση 6 νευραλγικών, κομβικής σημασίας, στρατιωτικών εγκαταστάσεων της τελευταίας.

Ταυτόχρονα, ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ, Benny Gantz, φέρεται να έχει δώσει δώσει εντολές στον στρατό να χτυπήσει άμεσα με αεροπορικά πλήγματα και να καταστρέψει όλες τις κρίσιμες υποδομές και κρατικές υπηρεσίες του Λιβάνου, σε περίπτωση επίθεσης της Χεζμπολάχ, ως πράξη αντιποίνων για την εκτέλεση μαχητή της στη Δαμασκό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ισραηλινών βομβαρδισμών στη Συρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας