Ινδονησία: Μεγάλες καταστροφές και εκατοντάδες νεκροί από το τσουνάμι

1388
ινδονησία

Ο απολογισμός των θυμάτων του τσουνάμι το οποίο προκάλεσε η ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία αυξήθηκε στους 281 νεκρούς και σε πάνω από 1.000 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας.

«Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προειδοποίησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως 57 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Το τσουνάμι, για το οποίο δεν δόθηκε προειδοποίηση, «χτύπησε» πολλές ακτές των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα, όπου βρίσκονται και αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί. Οι εικόνες που μεταδίδουν οι τηλεοράσεις είναι δραματικές. Σε μία διακρίνεται η ορμή του νερού να συμπαρασύρει σκηνή, όπου εμφανίζονταν μουσικό συγκρότημα σε γιορτή εταιρείας με την ευκαιρία του τέλους της χρονιάς. Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Εκατοντάδες σπίτια στην παραλιακή ζώνη καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις περιοχές τους για να βρουν καταφύγιο στα ψηλότερα σημεία. «Έτρεχα σαν τρελός για να σωθώ και να μη με παρασύρουν τα κύματα που είχαν ύψος ανάμεσα στα 15 με 20 μέτρα», περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε ο Nορβηγός τουρίστας Οστέι Λουντ Άντερσον, σε ανάρτηση στο Facebook«Το επόμενο κύμα έπεσε πάνω στο ξενοδοχείο που ήταν η οικογένειά μου. Τελικά μπορέσαμε να περάσουμε μέσα από δάση και χωριά μέχρις ότου φτάσουμε σε μια υψηλότερη περιοχή, όπου ντόπιοι μας πρόσφεραν στέγη και φροντίδα».

Το έργο των σωστικών συνεργείων είναι πολύ δύσκολο, γιατί πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι από κορμούς δέντρων, αυτοκίνητα και κομμάτια από κατεστραμμένα σπίτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας