Ινδία-Uttar Pradesh-Πως μια περιοχή 241 εκατομμυρίων νίκησε το covid-19 με Ivermectin

1571
Μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι για την εντυπωσιακή βελτίωση της περιοχής Uttar Pradesh δεν συνετέλεσαν τα εμβόλια

Για πολλούς ανθρώπους η ονομασία Uttar Pradesh (Ούταρ Πραντές) μπορεί να μην λέει απολύτως τίποτε.
Η Uttar Pradesh είναι η Βόρεια Διοικητική περιοχή των Ινδιών με 241 εκατ κατοίκους με 97.000 χωριά θεωρείται η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή των Ινδιών.
Η ιδιαιτερότητα της περιοχής αυτής είναι ότι ακόμη και στην κορύφωση του covid 19 είχε 38.000 κρούσματα ημερησίως αλλά το ακόμη πιο εντυπωσιακό από τον Αύγουστο του 2021 και ακολούθως τα κρούσματα κατέρρευσαν σε 10 με 20 ημερησίως.
Προσέξτε ενώ τα tests αυξήθηκαν εντυπωσιακά, έφθασαν κάποιες φορές και τα 2 εκατ. tests ημερησίως τα κρούσματα από covid 19 έχουν καταρρεύσει σε 10 με 20 ημερησίως.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πριν την κορύφωση του covid 19 τον Απρίλιο του 2021 Uttar Pradesh πριν π.χ. τον Ιανουάριο 2021 τα κρούσματα του covid 19 ήταν μόλις 120 με 150 ημερησίως.
Όλα αυτά θα πρέπει να αξιολογηθούν στην εξής παράμετρο, ότι η περιοχή Uttar Pradesh έχει 241 εκατ κατοίκους δηλαδή πληθυσμό όσο η Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία μαζί.

Ποια η αιτία της εντυπωσιακής βελτίωσης;

Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό υπεύθυνα θα πρέπει να δούμε την πορεία εμβολιασμού των Ινδιών αλλά και της περιοχής Uttar Pradesh ώστε να διαπιστωθεί εάν για αυτό το θαύμα με την κατάρρευση των κρουσμάτων και την εντυπωσιακά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα συνετέλεσαν τα εμβόλια ή άλλοι παράγοντες.
Από τον Ιούλιο του 2021 και ακολούθως τα κρούσματα είχαν καταρρεύσει σε κάτω από 100 για τον covid 19.
Όμως ακόμη και στην κορύφωση τα 38.000 κρούσματα θεωρούνται λίγα σε σχέση με τα ισχύοντα π.χ. στην Ελλάδα όπου μια χώρα με 10,8 εκατ πληθυσμό είχε φθάσει πρόσφατα τα 8.000 κρούσματα.
Τον Ιούλιο του 2021 μόλις το 6% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως ενώ με βάση τα τελευταία στοιχεία μόνο το 39% του πληθυσμού των Ινδιών έχει πλήρως εμβολιαστεί.
Μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι για την εντυπωσιακή βελτίωση της περιοχής Uttar Pradesh δεν συνετέλεσαν τα εμβόλια.
Μπορεί να βοηθούν κρατώντας τον covid 19 σε μηδενικά επίπεδα… αλλά άλλη είναι η αιτία της εντυπωσιακής βελτίωσης.

Το θαύμα της Uttar Pradesh

Με βάση τον Dr. Pierre Kory «το αποκαλώ το θαύμα του Uttar Pradesh, που είναι, το πιο ξεχωριστό θαύμα του κόσμου στην ιατρική ιστορία.
Νομίζω ότι αυτό είναι ένα επίτευγμα δημόσιας υγείας που θα πρέπει να μείνει στην ιστορία και ίσως κάποια μέρα θα γίνει όταν γράψουμε σωστά τα βιβλία ιστορίας.
Υιοθέτησαν στην κυριολεξία μια επιθετική Πρωτοβουλία Δημόσιας Υγείας που δεν στηρίχθηκε μόνο στην Ivermectin.. αλλά και στην Ivermectin ένα φάρμακο που έχει χλευαστεί ιδιαίτερα καθώς χρησιμοποιείται και στα ζώα όπως στα άλογα πέραν από τον άνθρωπο αλλά το κυριότερο κοστίζει μόλις 12 ευρώ.
Να σημειωθεί… δε ότι ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων δεν συστήνει την χρήση Ivermectin για την καταπολέμηση του covid 19.

Όμως χρησιμοποίησαν σε 70.000 και πλέον εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, προληπτικά Ivermectin στο Uttar Pradesh.
Όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί υποβλήθηκαν σε θεραπεία με Ivermectin ανεξαρτήτως κατάστασης νόσησης, στα μέλη των οικογενειών δόθηκε Ivermectin για να αποφευχθεί η εξάπλωση και σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας δόθηκε επίσης Ivermectin.
Με αυτή την συνταγή τον Σεπτέμβριο 2021, άρχισαν να αναφέρουν ότι είχαν εξαλείψει αποτελεσματικά την ασθένεια του covid 19.

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο σε 2,5 εκατομμύρια tests, είχαν μόλις 201 θετικά κρούσματα.
Το οποίο αποτελεί ποσοστό θετικότητας 0,008%, το οποίο είναι ουσιαστικά μηδέν.
Επίσης οι 67 από τις 75 περιφέρειες δεν είχαν ενεργό κρούσμα.
Είναι σαν να λέμε ότι οι 40 από τις 51 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχουν ούτε ένα ενεργό κρούσμα.
Αυτό είναι αξιοσημείωτο είναι αυτό το επίτευγμα.
Δυστυχώς αυτό το επίτευγμα δεν το πρόβαλλαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πλην της Hindustan Timesαι των India Today.
Στα διεθνή μέσα που αναφέρθηκε οι αναφορές ήταν σποραδικές και απέκρυψαν ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται στην Ivermectin

Τι ανέφερε ο ινδικός τύπος

«Το Uttar Pradesh ήταν η πρώτη περιοχή των Ινδιών που εισήγαγε μεγάλης κλίμακας προφυλακτική και θεραπευτική χρήση της Ivermectin.
Τον Μάιο-Ιούνιο του 2020, μια ομάδα στο Agra, με επικεφαλής τον Dr Anshul Pareek, χορήγησε το Ivermectin σε όλα τα μέλη της ομάδας RRT στην περιοχή σε πειραματική βάση.
Παρατηρήθηκε ότι κανένας από αυτούς δεν ανέπτυξε Covid-19 παρά το γεγονός ότι ήταν σε καθημερινή επαφή με ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό», δήλωσε ο Vikssendu Agrawal, πολιτειακός υπεύθυνος επιτήρησης του Uttar Pradesh.
Πρόσθεσε ότι με βάση τα ευρήματα από το Agra, η πολιτειακή κυβέρνηση ενέκρινε τη χρήση της Ivermectin ως προφυλακτικό για όλες τις κατηγορίες ασθενών με Covid.
Η έγκαιρη χορήγηση της Ivermectin κατά το πρώτο κύμα βοήθησε την περιοχή των Βόρειων Ινδιών να διατηρήσει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό θετικότητας παρά την υψηλή πυκνότητα πληθυσμού του.
«Παρά το γεγονός ότι είμαστε το κράτος με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή βάση και υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, έχουμε διατηρήσει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό χαμηλό ποσοστό θετικότητας και κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού».

Εκτός από την επιθετική ιχνηλάτηση και επιτήρηση επαφών, τα χαμηλότερα ποσοστά θετικότητας και θνησιμότητας μπορεί να αποδοθούν στη μεγάλης κλίμακας χρήση της Ivermectin στην περιοχή του Uttar Pradesh, προσθέτοντας ότι το φάρμακο εισήχθη πρόσφατα στο Εθνικό Πρωτόκολλο για τη θεραπεία και τη διαχείριση του Covid. . «Έχει εμφανιστεί ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν την έγκαιρη χρήση της Ivermectin», ανέφεραν οι The Indian Express.
Ο δικαστής της περιφέρειας Agra Prabhu N Singh απέδωσε επίσης τη σχετική επιτυχία της πολιτείας στη διατήρηση των αριθμών Covid σε χαμηλά επίπεδα στην έγκαιρη και προληπτική χρήση της Ivermectin.

Τι είναι η ivermectin

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι μέλος της κατηγορίας αβερμεκτίνης και έχει υψηλή συγγένεια με διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα.
Με την πρόσδεσή του σε αυτούς τους διαύλους, προάγει την αύξηση της διαπερατότητας μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα νευρομυϊκή παράλυση που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ορισμένων παρασίτων.
Η ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων.
Αυτό περιλαμβάνει ψείρες, ψώρα, ογκοκέρκωση, στρογγυλοειδίαση, τριχουρίαση, ασκαρίαση και λεμφική φιλαρίαση.
Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε το 1981.
Μάλιστα δόθηκε το βραβείο Νόμπελ το 2015 στους επιστήμονες Κάμπελ και Ομούρα για την ανακάλυψη της αβερμεκτίνης.
outarpradess_BN.png

Uttarrpra2_BN.png*Η Iskra δημοσιεύει το κείμενο του bankingnews.gr.

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας