Ινδία: Καταστροφικές πλημμύρες στην Κεράλα

1858
ινδία

Πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των μουσώνων έγιναν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι και 36.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τουςστην Κεράλα της Ινδίας. Οι μεγάλες ποσότητες της βροχής προκάλεσαν υπερχείλιση των αποταμιευτήρων νερού και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι πολίτες που απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους, έχουν μεταφερθεί σε 350 κατασκηνώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού, που επίσης συντρέχουν τις δημόσιες υπηρεσίες στην προσπάθεια να αντλήσουν το περίσσιο νερό από τους 27 ταμιευτήρες που υπερχείλισαν.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κεράλα, Πιναράγι Βιτζαγιάν, δήλωσε ότι η ζημιά και οι απώλειες ζωών δεν μπορούν να εκτιμηθούν. «Εκατοντάδες κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Βρεθήκαμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση».

Η Κεράλα, κρατίδιο με 33 εκατ. κατοίκους, γνωστή για τις παραλίες της και για τις φυτείες τσαγιού, κάθε χρόνο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των μουσώνων, ωστόσο αυτή φαίνεται ότι είναι από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Λόγω της φυσικής καταστροφής, η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους πολίτες της στη χώρα, τουρίστες ή εργαζόμενους, να αποφεύγουν τις περιοχές που έχουν πληγεί και να παρακολουθουν τα δελτία καιρού.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, έχουν απαγορευτεί οι κινήσεις φορτηγών και τουριστικών λεωφορείων σε ολόκληρη την πληγείσα περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας