Ιδού τα αίσχη της ΕΕ: «κόβει» τον μειωμένο φόρο στο τσίπουρο

1685
μειωμένο

Τέρμα στο φτηνό τσίπουρο και τσικουδιά, μετά τη σημερινή άδικη και απαράδεκτη καταδίκη της χώρας από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με μία άθλια και φρικτή απόφαση μετά από προσφυγή των γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποστερεί ουσιαστικά ένα φτηνό εθνικό ποτό από τους έλληνες πολίτες και ειδικά από την ελληνική επαρχία, αφού η κατάργησή του μειωμένου φόρου θα το καταστήσει σχετικά πανάκριβο και απρόσιτο από τον πένητα συνταξιούχο αγρότη.

Στην απόφαση ότι ο μειωμένος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι μικροί αποσταγματοποιοί αντιβαίνει προς το δίκαιο της Ένωσης, κατέληξε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας.

«Η ελληνική νομοθεσία που προβλέπει την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι επιχειρήσεις απόσταξης και σημαντικά μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι μικροί αποσταγματοποιοί αντιβαίνει προς το δίκαιο της Ένωσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προφανώς το δίκαιο της Ένωσης περί “ανταγωνισμού” δεν προβλέπει την δυνατότητα των πιο φτωχών της κοινωνίας μας να απολαμβάνουν μία από τις ελάχιστες μικρές χαρές που τους έχουν απομείνει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας