Θρίαμβος ερυθρολεύκων: Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός (0-3)

956
Θρίαμβος ερυθρολεύκων: Φενερμπαχτσέ

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη επικρατώντας με το εντυπωσιακό 3-0. Μασούρας (δύο γκολ και ασίστ) και Τικίνιο «υπέγραψαν» τον θρίαμβο των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός έκανε… σμπαράλια την Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία και με δύο γκολάρες από τον Μασούρα (63’, 68’) και ένα από τον Τικίνιο (6’), επικράτησε με 3-0 στο «Σουκρού Σαράτσογλου» για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ματσάρα από τον διεθνή μεσοεπιθετικό, που είχε την ασίστ στο γκολ του Τικίνιο στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος «κάρφωσε» δύο φορές τον Μπαγιντίρ, μετατρέποντας σε θρίαμβο τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Πέδρο Μαρτίνς και σπουδαία εμφάνιση από τους Πειραιώτες, που… ξεσάλωσαν στην Πόλη και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2 στα 2, αφού στην πρεμιέρα είχαν κερδίσει με 2-1 την Αντβέρπ και βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, έχοντας 6 πόντους. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αιντραχτ με 4 πόντους, η οποία κέρδισε στο Βέλγιο με 1-0, ενώ στην τρίτη είναι η Φενέρ με 1 πόντο και στην τελευταία η Αντβέρπ, χωρίς να έχει βαθμό ακόμα στη διοργάνωση.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός παίζει στην Γερμανία με την Αιντραχτ (21/10), ενώ η Φενερμπαχτσέ υποδέχεται την Αντβέρπ.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Περέιρα ξεκίνησε την Φενερμπαχτσέ με 3-4-3, έχοντας στην 11άδα τους: Μπαγιντίρ, Νόβακ, Κιμ, Σάλαϊ, Οσάγι, Σάμουελ, Γιαντάς, Λουίς Γκουστάβο, Καντίογλου, Ρόσι, Βαλένσια και Πέλκα. Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-1-4-1, με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Μπα, Σισέ, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Ο Μπουχαλάκης ήταν μπροστά από τα στόπερ, με τους Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά και Ονιεκούρου πίσω από τον Τικίνιο.

Μασούρας, Τικίνιο και 1-0!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, με τους Ερυθρόλευκους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αγκιμπού με διαγώνια πάσα βρήκε τον Μασούρα, αυτός έκανε την κάθετη στον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με ωραίο πλασέ απέναντι από τον Μπαγιντίρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της τούρκικης ομάδας για το 1-0 των Πειραιωτών.

Μετά το γκολ του Τικίνιο η Φενερμπαχτσέ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Βατσλίκ. Οι βαθιές μπαλιές και οι σέντρες των Τούρκων δεν είχαν αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και στο 35’ να αγγίζει το 2-0 με τον Μαντί Καμαρά. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Αφρικανός σούταρε με τη μία, η μπάλα πήρε πορεία προς το παραθυράκι της εστίας του Μπαγιντίρ, αλλά ο τερματοφύλακας της Φενερμπαχτσέ απέκρουσε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαντί απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ, με την Φενερμπαχτσέ να «απαντάει» στο 45’ με τον Ρόσι. Ο επιθετικός της τούρκικης ομάδας είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, μετά την κόντρα στον Μπουχαλάκη, σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-1.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει στο ματς τον Λαλά αντί του Μπα, ο οποίος είχε πάρει κίτρινη κάρτα στο 45’.

Η Φενερμπαχτσέ πίεσε πολύ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 49’ απείλησε με τον Βαλένσια. Ο επιθετικός από το Εκουαδόρ πήρε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά δεν έβαλε καλά το κεφάλι του και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 56’ ο Γκουστάβο σούταρε δυνατά, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Φενέρ είχε δοκάρι με τον Πέλκα. Ο Σάλαϊ έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Πέλκας σούταρε με τη μία, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ και στη συνέχεια έφυγε άουτ, από την αριστερή πλευρά της εστίας τους Τσέχου τερματοφύλακα.

Γκολάρες ο Μασούρας, 3-0 ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση και στο 62’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με τον Μασούρα! Ο Τικίνιο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, «άδειασε» τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα στον Μαντί Καμαρά, αυτός σούταρε δυνατά με τη μία από το ύψος του πέναλτι και ο Μπαγιντίρ απέκρουσε ενστικτωδώς. Η μπάλα στη συνέχεια στρώθηκε στον Μασούρα και αυτός με σουτάρα «κεραυνοβόλησε» τον τερματοφύλακα της Φενερμπαχτσέ για το 2-0.

Μετά το γκολ ο Μαρτίνς έκανε δεύτερη αλλαγή στο ματς, με τον Κούντε να παίρνει τη θέση του Ονιεκούρου και στο 68’ ο Μασούρας… ξαναχτύπησε για το 3-0! Ο Αγκιμπού με μαγική ντρίμπλα πέρασε με μαεστρικό τρόπο από τον αντίπαλό του, σούταρε, αλλά ο Μπαγιντίρ απέκρουσε. Η μπάλα, όμως, όπως και στο 2-0, στρώθηκε στον Μασούρα και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ και μετέτρεψε σε θρίαμβο τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Στο 83’ ο Γιώργος Μασούρας άγγιξε το χατ-τρικ και το 4-0, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο διεθνής άσος βγήκε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Μπαγιντίρ, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Φενερμπαχτσέ απέκρουσε. Στα τελευταία λεπτά ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τους Βαλμπουενά και Βρουσάι αντί των Μασούρα και Μαντί Καμαρά, με τον Γάλλο να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο (όσους είχαν μείνει στις κερκίδες) της Φενέρ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια σπουδαία νίκη. Ενας «ερυθρόλευκος» θρίαμβος, με την υπογραφή του Μασούρα.

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Μπαγιντίρ – Κιμ, Ζάλαϊ, Νόβακ – Οσαγί-Σάμουελ, Μερτ Χακάν (75′ Μαξ Μέγιερ), Λουίς Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Καντίογλου (84′ Σανλιτούρκ) – Ρόσι (70′ Μπερίσα), Βαλένσια (75′ Γκουμουσκάγια), Πέλκας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Μπα (46′ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ – Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (89′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσουκ – Α. Καμαρά, Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί), Ονιεκούρου (63′ Κούντε).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας