Θράσος ΗΠΑ -ΝΑΤΟ: Υποστηρίζει προκλητικά το καθεστώς της Ουκρανίας

1753
νατο

Το ΝΑΤΟ θρασύτατα εξέφρασε την υποστήριξή του στην Ουκρανία δια στόματος του Γραμματέα του Jens Stoltenberg μετά το περιστατικό στο Κερτς, δείχνοντας ξεκάθαρα και ευθαρσώς ότι καλύπτουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αντιρώσικες προκλήσεις του ουκρανικού νεοφασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

«Αφήστε άμεσα ελεύθερους τους Oυκρανούς ναύτες και τα πλοία» είναι το μήνυμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προς το Κρεμλίνο.

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας και παροτρύνουν τη Ρωσία να απελευθερώσουν άμεσα ουκρανικά πλοία και ναύτες» δήλωσε εντελώς προκλητικά ο Stoltenberg.

Με το νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου συντάχθηκε και η Ουάσινγκτον με την Νίκι Χέιλι, πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η οποία χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ρωσίας «εξωφρενική παραβίαση ουκρανικής περιοχής» και κάλεσε τη Μόσχα να περιορίσει τις εντάσεις που προκαλούνται.

Η Χέιλι ανέφερε, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ότι οι δηλώσεις της εκφράζουν τις ανησυχίες που υπάρχουν στο υψηλότερο επίπεδο.

«Οπως έχει πει πολλές φορές ο Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ θα καλωσόριζαν μία φυσιολογική σχέση με τη Ρωσία. Κάτι που όμως δεν είναι δυνατό με παράνομες πράξεις όπως αυτή», τόνισε η Χέιλι, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας. «Περαιτέρω κλιμάκωση αυτού του είδους θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Θα υπονομεύσει περαιτέρω τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο και θα χαλάσει τις σχέσεις της Μόσχας με τις ΗΠΑ και πολλές ακόμη χώρες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας