Θετική πρωτοβουλία: φιλοι/ες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ από την Πτολεμαΐδα στο ίδιο πούλμαν για τον τελικό!

2330
πρωτοβουλια

Το Σάββατο 12 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όπως πέρυσι, έτσι κι εφέτος οι δύο Δικέφαλοι θα “μονομαχήσουν” για την κατάκτηση του τροπαίου.
Για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ υπάρχει φόβος επεισοδίων. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας του ελέγχου του από ανεξέλεγκτους ολιγάρχες και της παράδοσης άνευ όρων σε αυτούς των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι τεταμένη, αλλά υπάρχει και ηόμορφη, ανθρώπινη πλευρά. Υπάρχουν οι φίλαθλοι που θέλουν να πάνε στο ΟΑΚΑ για να χαρούν με τη νίκη της ομάδας τους, να χειροκροτήσουν τον αντίπαλο και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Μπορεί αυτή η κατάσταση που περιγράφεται να μοιάζει ουτοπία, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ο ποδοσφαιριστής Παντελής Καπετάνος με τους συμπολίτες του στην Πτολεμαΐδα έχει πάρει μια πολύ θετική πρωτοβουλία. Ο 35χρονος επιθετικός από κοινού με κατοίκους της πόλης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια ενέργεια που αξίζει προβολής και συγχαρητηρίων.
Συμφώνησαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα με πούλμαν (577 χιλιόμετρα,  5 ώρες και 40 λεπτά), μέσα στο οποίο θα είναι 25 φίλαθλοι της ΑΕΚ και 25 του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για φιλάθλους των δύο ομάδων, που ζουν στην Πτολεμαΐδα, οι οποίοι είναι φίλοι μεταξύ τους, αγαπούν τις ομάδες τους, συζητούν καθημερινά γι’ αυτές και τις στηρίζουν χωρίς μίσος για τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας. Μάλιστα απέστειλαν mail στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία τους και ρώτησαν πόσο εφικτό είναι να υλοποιηθεί.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η «πολλές αμαρτίες φέρουσα» ΕΠΟ θα στηρίξει αυτή την εποικοδομητική προσπάθεια των αγνών φιλάθλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας