Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά σε εκδήλωση με Γαβρόγλου- Τελικά ματαιώθηκε

1274

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί η εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει το voria.gr όλα ξεκίνησαν όταν δεκάδες άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, που βρίσκονταν επί της οδού Ρόζας Ιμβριώτη, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση για θέσουν ερωτήματα στον υπουργό. Ωστόσο, στο σημείο υπήρχε αδικαιολόγητος φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν τον φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου – λάμψης.

Λίγο αργότερα η ένταση αποκλιμακώθηκε, ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι επιμένουν στην επιθυμία τους να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Εν τω μεταξύ, 20 άτομα, μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, είχαν  συγκεντρωθεί λίγο πιο μακριά και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία και κατά του υπουργού και της κυβέρνησης. Κλούβα των ΜΑΤ είχε αποκλείσει τους συγκεντρωθέντες περίπου 100 μέτρα πιο κάτω από το σχολείο ενώ σε ετοιμότητα βρισκόταν και μία διμοιρία.

Τελικά ματαιώθηκε η εκδήλωση

Την απόφαση να ματαιωθεί η εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Συκεών έλαβαν οι διοργανωτές, μετά τη μεγάλη ένταση και τα επεισόδια. Στη εκδήλωση επρόκειτο να μιλήσει ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, αλλά λόγω του επεισοδίου που προηγήθηκε ο Υπουργός Παιδείας δεν έφτασε στο σχολείο. Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε η ματαίωση της εκδήλωσης. Από νωρίς γύρω από το σχολείο είχαν συγκεντρωθεί μαθητές και φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για τις αλλαγές στο Λύκειο, ενώ λίγο πιο μακριά ήταν μέλη εθνικιστικών ομάδων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το voria.gr και το lifevents:

Φωτογραφίες μετά την ματαίωση της εκδήλωσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας