Θεατρική παράσταση «Τους ζυγούς λύσατε» του Βασίλη Παπαβασιλείου

1461
ζυγούς

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου, σκηνοθέτης και ηθοποιός, μας έχει δώσει πολλές εξαιρετικές παραστάσεις επί δεκαετίες.

Ποιος δεν θυμάται το «Ζουβέ Ελβίρα», παράσταση σταθμός, στην οποία είχε μεταφράσει τα κείμενα, σκηνοθετήσει και συμμετάσχει ως ηθοποιός το 1988 με τη Μάνια Παπαδημητρίου στο ρόλο της Ελβίρας;

Από τότε βεβαίως έχει σκηνοθετήσει και «παίξει» σε πολλές παραστάσεις, μόνο τα τελευταία χρόνια έχει μεταφράσει θεατρικά και πεζά κείμενα (Γκολντόνι, Μποντ, Μολιέρος, Μπαρτ, Σαντ, κ.ά.).

Στις τελευταίες δουλειές του συγκαταλέγονται «Η Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου», «Relax…Mynotis», «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή… θα πεις κι ένα τραγούδι», «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Γκαίτε, «ο Κύκλωπας» του Ευριπίδη κ.ά.

Το τελευταίο του έργο «Τους ζυγούς λύσατε», στο οποίο έγραψε το κείμενο, σκηνοθέτησε και ερμήνευσε, είναι μια εξαιρετική σάτιρα για την ελληνική πραγματικότητα, την πολιτική κατάσταση, την πολιτιστική παρακμή, τον προοδευτικό θάνατο μιας χώρας κι ενός λαού.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου τα λέει όλα, καταδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η χώρα μας οδεύει προς την καταστροφή, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της πολιτιστικής παρακμής.

Μόνο ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, με μεγάλη αγωνία για το τόπο του μπορούσε να αναδείξει όλα αυτά με τόσο σαφή τρόπο!

Η Λαϊκή Ενότητα με πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού παρακολούθησε την παράσταση του Βασίλη Παπαβασιλείου και την προτείνει ανεπιφύλακτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας