Η “χούντα” του Facebook φιμώνει ξανά την Iskra

1303

Θα το πούμε για άλλη μια φορά. Η δημοκρατία στη χώρα μας, στην πραγματικότητα σε όλη τη Δύση, είναι τυπική. Στο σύγχρονο κόσμο κυριαρχεί ο Ολοκληρωτισμός.

Κυριαρχεί η τυραννία των μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών, πρώτα απ’ όλα των κοσμο-εταιρειών της (από)πληροφόρησης, της τεχνολογίας και του φαρμάκου.

Αυτοί οι κολοσσοί διευθύνουν κατά τα συμφέροντά τους τον πλανήτη και στήνουν παντού υπαλληλικές κυβερνήσεις, υπαλληλικά κόμματα και υπαλληλικό προσωπικό, ξεπουλημένα υπόδουλα κράτη και τεράστια δίκτυα δημοσιογράφων και επιστημόνων για να αποεθνοποιούν τους λαούς, να χειραγωγούν και να κατευθύνουν τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο μονοπωλιακός, στην πραγματικότητα, κολοσσός του Facebook, τώρα Meta, φίμωσε ξανά για πολλοστή φορά από την Τρίτη (15/2) την ιστοσελίδα μας, την Iskra.gr και διέκοψε ουσιαστικά την διανομή των κειμένων της στους δεκάδες χιλιάδες φίλους και φίλες και ακόλουθους της ιστοσελίδας μας.

Και λέμε ξανά, διότι η φίμωση της Iskra, για ασήμαντη αφορμή, είναι συνήθης επαναλαμβανόμενη τακτική του Facebook. Μετά απο κάθε φίμωτρο και όταν η Iskra αρχίζει και ανακάμπτει ως προς την αναγνωσιμότητά της και συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ημερήσια views, είχε φτάσει και εκατομμύρια, έρχεται και πέφτει, όλως τυχαίως, ο κόφτης και ο πέλεκυς του Facebook στη διάδοση των κειμένων της.

Γιατί, λοιπόν, και με ποια αφορμή έπεσε η δαμόκλειος σπάθη της φίμωσης επί της Iskra αυτήν τη φορά;

Ο λόγος είναι κοινότυπος και η κατηγορία μονότονη.

Η Iskra κατά τους “αρχιψεύτες κερδοσκόπους” του Facebook και από τους αρχιτέκτονες του πιο ληστρικού και εκμεταλλευτικού συστήματος στην ανθρώπινη ιστορία, η Iskra,  διευθύνεται από τον Παν. Λαφαζάνη, δημοσίευσε δύο κείμενα που τάχα “παραπληροφορούσαν” τους αναγνώστες της.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ αφορούσε κείμενο του διακεκριμένου και παγκοσμίου φήμης επιδημιολόγου Έλληνα καθηγητή του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ, το οποίο παρέθετε στοιχεία πως ο Covid-19 έχει ποσοστό θνησιμότητας από μόλυνση περίπου 0,15%, με τη γρίπη να φτάνει στο 0,1%.

Σύμφωνα με το Facebook τα στοιχεία που παρέθετε ο καθηγητής είναι αναληθή και ως εκ τούτου η Iskra, που αναδημοσιεύει το κείμενο του Dr Γιάννη Ιωαννίδη, παραπληροφορεί!!!

Πέραν του γεγονότος ότι τα στοιχεία του αξιόπιστου και σοβαρού Γ. Ιωαννίδη είναι απόλυτα έγκυρα. Πέραν τούτου, θα μπορούσε κάλλιστα το Facebook αντί να βρει το πρόσχημα της παραπληροφόρησης για να φιμώσει την Iskra και να “δικαιώσει” την τρομοκρατία των bigpharma, θα μπορούσε να αποστείλει στην Iskra την άποψη-διάψευση του Facebook, την οποία άλλωστε κοινοποίησε και την οποία ευχαρίστως θα δημοσιεύαμε, όπως και έγινε, έτσι ώστε οι αναγνώστες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ επίμαχο κείμενο αφορούσε την δολοφονία ενός Έλληνα ομογενή στο χωριό Γρανίτε της περιφέρειας Ντονέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας. Η Iskra όπως και σειρά από άλλα site, δημοσίευσε ότι το επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα να τραβήξει ο Ουκρανός στρατιωτικός το όπλο του και να εκτελέσει δύο πολίτες και να τραυματίσει άλλους δύο (ένας νεκρός και ένας τραυματίας έλληνες ομογενείς και οι άλλοι δύο φιλορώσοι) είχε πολιτικά κίνητρα, πράγμα που αποδίδεται σε πληροφορίες από πηγές των αρχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Το Facebook με δικές του δημοσιογραφικές πηγές, που αποδίδονται σε ανταποκριτή του στο Κίεβο(!), ισχυρίζεται ότι οι φόνοι και οι τραυματισμοί ήταν χωρίς πολιτικά κίνητρα, αποτέλεσμα συμπλοκής ανάμεσα σε μεθυσμένους!!!

Η προσπάθεια του Facebook να καλύψει την αλήθεια και να στηρίξει το καθεστώς του Κιέβου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και ιδιαίτερα εντυπωσιακή! Αλλά και αν τα στοιχεία του Facebook μπορεί να διαθέτουν κόκκους αλήθειας, αυτά δημοσιεύθηκαν πλήρως στο Facebook της Iskra και επομένως και σε αυτή τη περίπτωση οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Γιατί λοιπόν η φίμωση της Iskra;

Απ’ όσα παραθέτουμε γίνεται σαφές ότι η φίμωση έχει καθαρά κυνικούς πολιτικούς λόγους.

Η φίμωση συμβαίνει γιατί η Iskra καταγράφει έγκυρες απόψεις που αμφισβητούν τα κυρίαρχα παγκόσμια δόγματα, τα οποία πλασσάρουν οι bigpharma για την πανδημία. Όπως και γιατί φιλοξενεί απόψεις που αποκαλύπτουν τον βρώμικο ψυχροπολεμικό και πολεμοκάπηλο ρόλο που παίζει το Ουκρανικό καθεστώς, με την πλήρη ενθάρρυνση και καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Η φίμωση της Iskra γίνεται γιατί η ιστοσελίδα μας παίζει ένα βαθιά πατριωτικό, δημοκρατικό αντιιμπεριαλιστικό και κοινωνικό ρόλο, καταγγέλλοντας τα κοσμοκρατορικά, ληστρικά και αδίστακτα σχέδια της “αφανούς” “Χούντας” των πολυεθνικών της παγκοσμιοποίησης που έχουν επιβάλει οι κοσμοεταιρείες, με αιχμή τους διεθνείς κολοσσούς της πληροφόρησης, των νέων τεχνολογιών και των φαρμάκων.

Η Iskra δεν πτοείται από τις ποινές των εξουσιαστών και εκμεταλλευτών του κόσμου και της πατρίδας μας την οποία θέλουν, πέραν των άλλων, υπόδουλο όργανο τους για ακρωτηριασμό, τεμαχισμό, φτωχοποίηση και αποικιοποίηση

Η Iskra, παρά τον πόλεμο που δέχεται, συνεχίζει τη μεγάλη δημοκρατική ανατρεπτική της πορεία και καλεί τους φίλους της και τους πολίτες να την διαβάζουν ανατρέχοντας απευθείας στην ιστοσελίδα Iskra.gr ή κατευθείαν στη σελίδα της στο Facebook.

Ας δείξουμε τη δύναμη των ιδεών μας με την αύξηση της αναγνωσιμότητας και της στήριξης της Iskra. Ιδίως με την οικονομική στήριξή της, αφού η Iskra δεν είναι μια εμπορική ιστοσελίδα, δεν καταχωρεί διαφημίσεις και η μόνη στήριξή της είναι οι αναγνώστες της και το Σωματείο Φίλων Iskra.

Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια αποικία της παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας