Η φιλοτουρκική Τζιχαντιστική Φαϊλάκ Αλ Σαμ ξήλωσε τον "οπλαρχηγό" της που παρέδωσε τον νεκρό Ρώσσο πιλότο

1294
τζιχαντιστική

Η Τουρκία του Ερντογάν στηρίζει και συνεργάζεται με τις τζιχαντιστικές οργανώσεις της Συρίας, ειδικότερα στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” εναντίον των Κούρδων.
Μια από αυτές τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, συνεργάτες της Τουρκίας είναι η Φαϊλάκ Αλ Σαμ, η οποία και κατέρριψε με πύραυλο, από εκείνους που έχει προμηθευτεί από την Τουρκία, ρώσικο μαχητική με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από τους τζιχαντιστές στο έδαφος ο Ρώσος πιλότος του.
Η συριακή τζιχαντιστική οργάνωση Φαϊλάκ Αλ Σαμ (που συνδέεται με την Τουρκία και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα) «ξήλωσε» τον γνωστό «σταρ» οπλαρχηγό της Γιασέρ Αμπντελραχίμ (ή Αμπντούλ Ραχίμ) από τη διοίκηση των δυνάμεών της στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, ύστερα από έντονη διαμάχη που σημειώθηκε στην ηγεσία της, εξαιτίας της παράδοσης του πτώματος του Ρώσου πιλότου –που καταρρίφθηκε πάνω από την επαρχία της Ιντλίμπ– στο ρωσικό στρατό με διαμεσολάβηση της Τουρκίας.

Λίγες ώρες πριν την απομάκρυνση του Γιασέρ Αμπντελραχίμ από τη διοίκηση, είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα δολοφονίας του, από την οποία επιβίωσε αλώβητος. Άγνωστοι του έστησαν ενέδρα στο χωριό Χιγουάρ Κιλίς, στα βόρεια του Χαλεπιού.
Η Φαϊλάκ Αλ Σαμ έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της την αντικατάσταση του Γιασέρ Αμπντελραχίμ από τον Χαλντούν Μντουρ (Αμπού Τζαμίλ), που ανέλαβε τη διοίκηση των ανδρών της στον «τομέα βόρειου Χαλεπιού», ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στην απόπειρα δολοφονίας και στους λόγους απομάκρυνσης του Αμπντελραχίμ.
Τοπικές πηγές σημείωσαν ότι ο λόγος που του αφαίρεσαν τη διοίκηση συνδέεται με τις κατηγορίες που εξαπολύονται κατά του Αμπντελραχίμ για τον ρόλο του στην παράδοση του σώματος του νεκρού Ρώσου πιλότου, Ρομάν Φιλίποφ, στις ρωσικές Αρχές με τουρκική διαμεσολάβηση.
Να σημειωθεί ότι άνδρες της Φαϊλάκ Αλ Σαμ υπό τη διοίκηση του Γιασέρ Αμπντελραχίμ (που φέρει τον βαθμό του ταγματάρχη) συμμετέχουν και στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή στην τουρκική επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας