Η υπουργός Υγείας αναγνωρίζει το φιάσκο του σουηδικού μοντέλου καταπολέμησης κορονοϊού

1690
υπουργός

Αποτύχαμε να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους μας. Αυτό είναι πραγματικά σοβαρό και μια αποτυχία για την κοινωνία ως σύνολο. Πρέπει να μάθουμε από αυτό, δεν τελειώσαμε ακόμα με την πανδημία“. Ήρθε, μάλλον, καθυστερημένα η παραδοχή της κυβέρνησης της Σουηδίας, δια στόματος της υπουργού υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λίνα Χάλενγκρεν , πως απέτυχε να σώσει από τον νέο κορονοϊό τις ζωές χιλιάδων ηλικιωμένων.

Μέχρι χθες η Σουηδία μετρούσε 3.225 θύματα και 26322 επιβεβαιωμένα κρούσματα, πολλαπλάσια δηλαδή σε σύγκριση με τα άλλα σκανδιναβικά κράτη που εφάρμοσαν πιο αυστηρά μέτρα καραντίνας.

Δεν υπολογίσαμε ποτέ στα’ αλήθεια έναν υψηλό απολογισμό νεκρών αρχικά. Υπολογίσαμε περισσότερους ανθρώπους να αρρωσταίνουν αλλά ο απολογισμός των νεκρών μας προκάλεσε πραγματικά έκπληξη“, ομολογούσε ωμά την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, Άντερς Τέγκνελ, υποστηρίζοντας πως όλο το βάρος των προσπαθειών έχει ριχθεί πλέον στην προστασία των ηλικιωμένων και των ανθρώπων που τους φροντίζουν.

Οι καταγγελίες Συνδικάτων και εργαζομένων, όμως, αποτελούν κόλαφο, καθώς αναφέρουν πως, μέχρι πρότινος, δεν υπήρξε ούτε πρόνοια για να προμηθευτούν μέσα ατομικής προστασίας, ούτε συγκεκριμένες οδηγίες για το πως να δουλεύουν με ασφάλεια,ούτε διαγνωστικά τεστ για να εξεταστούν. Τον ρόλο της έχει παίξει βέβαια και η μερική ιδιωτικοποίηση πολύ ευαίσθητων τομέων της Υγείας.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας