Η συναίνεση των Βρυξελλών: Ένα μεγάλο “δώρο” του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

1259
συναίνεση

Ευχάριστη έκπληξη” χαρακτήρισε ενθουσιασμένος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το πακέτο των 750 δις του “Ταμείου Ανάκαμψης“. “Σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση” υπήρξε το Ταμείο αυτό για τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης “θετική εξέλιξη” προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι μια θετική εξέλιξη για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο!

Μεγαλύτερο δώρο και μεγαλύτερη προσφορά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του τελευταίου δεν θα μπορούσε να υπάρξει από αυτές τις αστήρικτες και βαθύτατα λαθεμένες εκτιμήσεις των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ασφαλώς δεν μπορούσαν να υπάρξουν πιο λαμπρά εύσημα από αυτές τις τοποθετήσεις προς την νεοφιλελεύθερη και βαθύτατα αντιδημοκρατική-ολοκληρωτική γραφειοκρατία των Βρυξελλών και φυσικά προς την γερμανική Ευρώπη του ευρωμάρκου.

Μόνο βαθιά τυφλωμένοι από ένα δογματικό “ευρωπαϊσμό” θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ως “ευχάριστη έκπληξη” ένα πακέτο 500 δις, δήθεν, “επιχορηγήσεων” και 250 δις δανείων, το οποίο θα διεκπεραιωθεί σε 4 χρόνια (2021-2024). Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που αυτό το πακέτο θα έχει προσανατολισμό σε όφελος των επικυριάρχων χωρών της Ε.Ε και των μεγάλων πρώτα από όλα πολυεθνικών εταιρειών τους.

Δεν γνωρίζουν οι φωστήρες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πακέτο αυτό, πέραν της ουσίας του, αφορά μια τετραετία(2021-2024) και ότι συνολικά το ύψος του είναι λιγότερο από το 5% του ΑΕΠ της Ε.Ε, ποσό που αντιπροσωπεύει “ψίχουλα” σε σχέση με τα κεφάλαια που δίνουν ιδιαίτερα οι μεγάλες καπιταλιστικές χώρες για να αντιμετωπίσουν την κρίση;

Δεν γνωρίζουν οι φωστήρες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Γερμανία μόνη της, με βάση τα έγκυρα στοιχεία του Bruegel, έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα δαπάνες για την κρίση και μάλιστα εδώ και τώρα και όχι σε μια τετραετία, ύψους 2 τρις ευρώ περίπου ή 60% του ΑΕΠ της, ενώ οι άμεσες δαπάνες της Ιαπωνίας για την κρίση θα φτάσουν για φέτος σε 2, 18 τρις δολάρια ή το 40% του ιαπωνικού ΑΕΠ, για να μην αναφερθούμε στις αστρονομικές δαπάνες των ΗΠΑ, της Βρετανίας κλπ κλπ.

Βλέπετε, όμως, η Γερμανία είναι η επικυρίαρχη χώρα της Ε.Ε και έχει την ευχέρεια, λόγω πλεονασμάτων και αρνητικών επιτοκίων, να παίξει άνετα το παιχνίδι των αστρονομικών δαπανών, ενώ ΗΠΑ, Βρετανία Ιαπωνία κλπ μπορούν με ευχέρεια να επιχειρούν ένα μεγάλο “ριφιφί στα Νομισματοκοπεία τους“, για το οποίο ο Τσίπρας, Παπαδημούλης, Τσακαλώτος κατηγορούσαν τον Ιούλιο του 2015 τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την επιμονή του σε πέρασμα στο εθνικό μας νόμισμα, προκειμένου να αποφύγουμε την ακόμα πιο επώδυνη συνέχιση της μνημονιακής περιπέτειας.

Πέραν τούτων, οι λεγόμενες “επιχορηγήσεις” του “Ταμείου Ανάκαμψης” δεν είναι “δωρεάν” χρήμα αλλά θα πληρωθούν από τα κράτη-μέλη και από την Ελλάδα, με βαρύτατη φορολογία που θα επιβάλλει με  δικά της κριτήρια και ταξικό προσανατολισμό η Κομισιόν, ενώ αυτές οι “επιχορηγήσεις” θα αποδίδονται στα κράτη-μέλη με την έγκριση προγραμμάτων γερμανικών επενδυτικών προδιαγραφών, χωρίς ρήτρες απασχόλησης, μισθών και κοινωνικής διάστασης και με δεσμεύσεις νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Παράλληλα τα δάνεια θα συνοδεύονται με σκληρούς όρους και με βεβαιότητα θα οδηγήσουν υπερχρεωμένες χώρες σαν την Ελλάδα σε πέμπτο μνημόνιο.

Τέλος και αυτό το ανεπαρκέστατο πακέτο του “Ταμείου Ανάκαμψης” με τον απαράδεκτο προσανατολισμό του, το οποίο μόνο ως “ψιχία” μπορεί να χαρακτηριστεί  και ως κατασκεύασμα γερμανογαλλικών συμφερόντων, θα συρρικνωθεί περαιτέρω, μπαίνοντας στη προσκρούστεια κλίνη των διαπραγματεύσεων που θα επιβάλλουν οι 4 “γύπες” του Βορρά: Ολλανδία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία.

Η συναίνεση Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στο κατασκεύασμα του “Ταμείου Ανάκαμψης” των Βρυξελλών ήταν φυσικά αναμενόμενη, από δύο κόμματα που έχουν ως υπέρτατη αρχή και δόγμα να προσκυνούν το ιερατείο των Βρυξελλών. Δεν παύει, όμως, αυτή η συναίνεση στη συγκεκριμένη περίπτωση να δίνει “φτερά” στην κυβέρνηση και ειδικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη,  πιστώνοντας του ως , δήθεν, “επιτυχία” του το “Ταμείο Ανάκαμψης” και αναγορεύοντας τον σε αυτή τη συγκυρία ως κεντρικό πρόσωπο του συστήματος και κατασκευαστή της καθολικής συναίνεσης του τελευταίου με παρακολουθήματα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τις λοιπές “δημοκρατικές”δυνάμεις.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας