Η συμμαχία ήταν ανέκαθεν ηγεμονία

κορονοϊός

Άλλο ένα ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά γι αυτό και τα φιλικά ΜΜΕ , τα οποία τη στηρίζουν (συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ), ανέλυαν τα οφέλη που θα έχει η χώρα. Μάλιστα η προπαγάνδα ήταν τέτοια και τόσο φτηνή που θεωρούσαν ότι η καλή σχέση του κ. Τσίπρα με τον υπουργό εμπορίου της Αμερικής θα βοηθήσει στο να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα!! Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι ότι η πατρίδα μας εξαρτήθηκε ακόμη περισσότερο. Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις και τη στάση του απέδειξε ότι έχει εξελιχθεί στον πιο πιστό υπηρέτη των αμερικανικών συμφερόντων στη Βαλκανική.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε και ωρίμασε πολιτικά σε ένα χώρο στον οποίο δικαιολογημένα επικρατεί ο αντιαμερικανισμός. Τι κράτησε από αυτόν; Τίποτα. Αντιθέτως πέρασε στο άλλο άκρο με το επιχείρημα ότι έτσι θα προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας. Αλήθεια , ποιος πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο; Ποιος θεωρεί ότι έτσι θωρακίζει την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική ή σε άλλη βαλκανική απειλή; Πότε στο παρελθόν οι ΗΠΑ στάθηκαν στο πλευρό μας; Η μετεμφυλιακή ανάμειξη της Αμερικής στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, η δικτατορία, το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, τα Ίμια και γενικότερα η στάση που έχει σε μικρότερες η μεγαλύτερες κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί την απάντηση σε όποια ανιστόρητη πολιτική δύναμη θεωρεί τις ΗΠΑ ως σύμμαχο.

Τέτοια είναι και η ΝΔ η οποία ως αξιωματική αντιπολίτευση ευρισκόμενη στον προθάλαμο της εξουσίας αγωνιά μήπως η κυβέρνηση αναγνωριστεί ως περισσότερο αμερικανόφιλη από εκείνην. Έχοντας στο πολιτικό της DNA το δόγμα « ανήκομεν εις την Δύσιν» και «είμεθα σταθεροί σύμμαχοι των ΗΠΑ» δεν προτείνει κάτι  διαφορετικό απ ό, τι κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η μόνιμη επωδός της είναι ότι «εμείς θα το κάναμε γρηγορότερα και καλύτερα.» Ο ελληνικός λαός, επομένως, δεν έχει να προσδοκά κάτι καλύτερο από την πιθανή άνοδο της στην κυβέρνηση. Η εξάρτηση της χώρας και η υποτέλεια είναι βασικός άξονας του κυβερνητικού της προγράμματος.

«Η αθηναϊκή συμμαχία μετατράπηκε σε αθηναϊκή ηγεμονία» , μας λέει ο Θουκυδίδης αναφερόμενος στην πολιτική συμπεριφορά της Αθήνας του 5ου π. Χ. αι. απέναντι στους συμμάχους της. Μόνο που η Αμερική ανέκαθεν ήταν ηγεμονία. Ως υπερδύναμη, όπως και κάθε άλλη , μιλάει τη γλώσσα του ισχυρού και συμπεριφέρεται αλαζονικά, δεν αναγνωρίζει φιλίες και ισότιμες συμμαχίες, δεν τηρεί το διεθνές δίκαιο και δεν έχει ηθικούς φραγμούς , παρά μόνο συμφέροντα τα οποία επιβάλλει παντοιοτρόπως. Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι υπηρετεί την ειρήνη στην περιοχή με τη φημολογούμενη επέκταση των παλαιών βάσεων και με τη δημιουργία νέων, αλλά για μια ακόμη φορά   κοροϊδεύει και εξαπατά τον ελληνικό λαό. Το βέβαιο είναι ότι η πατρίδα μας θα αποτελέσει μέρος των πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, τα οποία προβλέπουν ακόμη και αλλαγή των συνόρων, και θα τη φέρει σε αντίθεση με τις αραβικές χώρες, με τις οποίες παραδοσιακά διατηρούσε καλές σχέσεις σε πολλούς τομείς.

Η Ελλάδα της κρίσης και της ταπείνωσης δε χρειάζεται άλλους προστάτες και πολιτικούς προαγωγούς. Αρκετά έχουν ασελγήσει πάνω της όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που απαιτείται είναι μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στηριγμένη στο διεθνές δίκαιο , στις διμερείς και πολυμερείς συνθήκες και στον αμοιβαίο σεβασμό. Μόνο αυτή μπορεί να είναι επωφελής για όλα τα κράτη. Αυτή η πολιτική, που στηρίζεται στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, είναι που θα θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε επιβουλές , που θα φέρει επενδύσεις και θετικά αποτελέσματα. Αυτήν την πορεία δεν μπορούν να ακολουθήσουν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα μέχρι σήμερα. Τα συμφέροντα της χώρας και η αδέσμευτη εξωτερική πολιτική μπορούν να υπηρετηθούν μόνο από ένα πλατύ, λαϊκό, δημοκρατικό, πατριωτικό  Μέτωπο όλων εκείνων των δυνάμεων που αγωνίζονται για μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες, ανεξάρτητη, υπερήφανη , ειρηνική και δημοκρατική απαλλαγμένη από την κηδεμονία, τα μνημόνια και την ξένη μπότα.

*εκπαιδευτικός στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας

**Πηγή: sxedio-b.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας