Η στήριξη και εδραίωση της Πρωτοβουλίας δικαιώνει την γραμμή ενότητας

962
Πρωτοβουλίας

Αδήριτη πλέον, η αναγκαιότητα του μετώπου!

 

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε χαιρετίζει, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης κι αγώνα, όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν τα ψηφοδέλτιά της αλλά και τα ενωτικά ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια στις υπηρεσιακές εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.

Δύο χρόνια μετά τη συγκρότησή της, στηριγμένη στο καθαρό πολιτικό και συνδικαλιστικό της στίγμα, ένα στίγμα ανεξάρτητο, αντιμνημονιακό, αντικυβερνητικό, στη γραμμή υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών της ΠΕ, στην ασυμβίβαστη διαδρομή όσων την συγκροτούν, στη λογική της ενότητας και του αγωνιστικού μετώπου που σταθερά διακηρύσσει, η Πρωτοβουλία εδραιώνεται στη βάση των συναδέλφων, μιας και από τα πρώτα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν φαίνεται να ξεπερνά τους 3300 ψήφους και το ποσοστό του 5%.

Το αποτέλεσμα αυτό έχει μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογιστεί το άγονο, για τη φυσιογνωμία της, έδαφος στο οποίο διεξήχθηκαν οι εκλογές αυτές. Έδαφος απροκάλυπτων παρεμβάσεων των κυβερνητικών, κομματικών, παραταξιακών και πελατειακών μηχανισμών, που οργίασαν και φέτος εστιάζοντας  τα βέλη τους στον καθαρό αντικυβερνητικό, αντιμνημονιακό, αγωνιστικό λόγο της Πρωτοβουλίας και τις θέσεις που εκφράζει στο χώρο του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού και ταξικού συνδικαλισμού. Ένα λόγο που ανέδειξε ως πολιτικό της αντίπαλο την κυβερνητική πολιτική, το μνημονιακό μπλοκ και τη νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση και ως συνδικαλιστικό αντίπαλο τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής, της συνδιαλλαγής και της ήττας.

Με την ενωτική της επιμονή συνέβαλε στην εκλογή αιρετών του αγωνιστικού ριζοσπαστικού χώρου σε μια σειρά από τοπικά Υ.Σ, αλλά και με το ποσοστό του 5% στην πανελλαδική κάλπη του ΚΥΣΠΕ αναχαίτισε την τάση μεγαλύτερης ενίσχυσης του γαλαζοπράσινου συνδικαλιστικού κατεστημένου (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) και ισχυροποίησης του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΡΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ). Οι τάσεις αυτές δημιουργούνται από την υποχώρηση του κινήματος, από την καλλιέργεια νέων εκλογικών αυταπατών και διλλημάτων, αλλά και την αδυναμία των περιχαρακωμένων δυνάμεων της εκπαιδευτικής Αριστεράς να δώσουν διέξοδο και προοπτική στο κλίμα απογοήτευσης που κυριαρχεί στον κόσμο του αγώνα.

Mε βάση τα παραπάνω, αρνητική εξέλιξη αποτελούν τα αυξημένα ποσοστά και η επανεκλογή των ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ στις δύο πρώτες θέσεις των αιρετών του κλάδου. Σε αυτήν την εξέλιξη, που ευνοεί τις κυβερνητικές επιδιώξεις για συνδιαλλαγή της ΔΟΕ στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια που βρίσκονται μπροστά μας (επαναφορά αξιολόγησης, προσοντολόγιο, απαξίωση της προϋπηρεσίας, νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση), συνέτεινε η παντελής έλλειψη αγωνιστικού σχεδιασμού και δράσης της Ομοσπονδίας όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στον αντίποδα η έλλειψη ενιαίου αγωνιστικού σχεδίου των ριζοσπαστικών δυνάμεων, σχεδίου σύγκρουσης με την πολιτική αυτή και υπεράσπισης των αναγκών και των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.

Όμως, εκτός των άλλων δεδομένων, έπεσε βαριά για δεύτερη συνεχόμενη φορά η σκιά της κομματικής και παραταξιακής περιχαράκωσης στα αποτελέσματα των εκλογών αυτών: Οι ψήφοι και τα ποσοστά της Πρωτοβουλίας και των Παρεμβάσεων, αθροιζόμενα και μαθηματικά, δείχνουν ποιος θα εξέλεγε τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ και πόσο διαφορετικό θα ήταν συνολικά το τοπίο, αν είχε επικρατήσει η λογική κι η δυναμική της ενότητας και της συνεργασίας που για άλλη μια φορά προτείναμε δημόσια στους συναγωνιστές των Παρεμβάσεων για όλα τα Υ.Σ και όχι η αλαζονική λογική του ηγεμονισμού, των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης.

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών εντάσσει αυτή τη στάση στη συνολική της αντίληψη για ένα ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και τις νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που σαρώνουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και την κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όλο το επόμενο διάστημα, χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις. Η γραμμή της περιχαράκωσης, της καθαρότητας και του σεχταρισμού έχει πλέον ηττηθεί. Την ενότητα και τη συνεργασία θα την επιβάλει με την ενεργοποίησή του ο κόσμος του αγώνα απέναντι στις γραμμές που τορπιλίζουν το μέτωπο, υπηρετώντας μια άγονη  κομματική και παραταξιακή αντιπαράθεση, έναν “εμφύλιο” στο χώρο της εκπαιδευτικής αριστεράς.

H ανάγκη πια για ένα τέτοιο μέτωπο, είναι αδήριτη και ολοφάνερη. Είναι ο  μόνος δρόμος για να μπει φραγμός στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και την αξιολόγηση που επανέρχεται. Ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη κινήματος, για να σπάσουμε το εμπάργκο των διορισμών-τώρα, για να μη συντριβεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και να μην απογειωθούν τα προσοντολόγια του ΟΟΣΑ. Η μόνη απάντηση στην υπονομευτική δράση του κατεστημένου συνδικαλισμού που σηκώνει κεφάλι. Η μόνη ελπίδα για να ενεργοποιηθεί μαζικά όλος ο κόσμος του αγώνα.  Η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιστρέψει το τοπίο της απογοήτευσης και να κάνει τις ψήφους στις ριζοσπαστικές δυνάμεις, κίνημα ανατροπής!

Για αυτήν την υπόθεση θα συνεχίσουμε τη δράση μας στους πρωτοβάθμιους συλλόγους και στις Συνελεύσεις το επόμενο διάστημα τείνοντας το χέρι σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος, σε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, σε όλες και όλους τους συναδέλφους !

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε.
για το ΜΕΤΩΠΟ της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας