Η Σακοράφα υπό την σκέπη Βαρουφάκη

3589
σακοράφα

Όσοι γνωρίζουν δεν εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι η Σ. Σακοράφα επέλεξε την σκέπη Βαρουφάκη και την κάθοδο με το ευρωψηφοδέλτιο του τελευταίου στις ευρωεκλογές.

Ο λεγόμενος «ευρωπαϊσμός» συνιστά την κοινή επιλογή τους! Δεν θα αναφερθώ εκ νέου σ’ αυτό το σχόλιο για την απόλυτη συνευθύνη του Γ. Βαρουφάκη ως Υπουργού Οικονομικών και βασικού διαχειριστή της αδιέξοδης και τουριστικής μη διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το πως κατέληξε η χώρα στην νέα υποταγή ούτε στο γεγονός ότι ο Γ. Βαρουφάκης από τον Φλεβάρη του 2015 είχε υπογράψει με δική του ευθύνη το πρόπλασμα του μελλοντικού μνημονίου. Σε άλλα στοχεύουν με αυτό το σχόλιο.

Συνεχίζω με το MERA25, είπε η κ. Σακοράφα, για ένα “μέτωπο ρεαλιστικής ανυπακοής”, τόσο ρεαλιστικής, φυσικά, που δεν αμφισβητεί ούτε το ευρώ ούτε πολύ περισσότερο την ΕΕ, αν και χωρίς την αμφισβήτηση του ευρώ, το τρίτο μνημόνιο, η ταπεινωτική συνθηκολόγηση και η Kolotoumpa ήταν οι αναπότρεπτες επιλογές για τον Τσίπρα.

Συμμαχεί“, είπε η Σ. Σακοράφα, με τον Γ. Βαρουφάκη για να αλλάξουν την Ευρώπη.

Η ευρωζώνη του ευρωμάρκου, όμως, και η Γερμανογαλλική ΕΕ δεν αλλάζουν παρά μόνο αν ανατραπούν εκ βάθρων, στη βάση ριζοσπαστικών προοδευτικών προγραμμάτων. Γι’ αυτήν την ανατροπή όμως δεν ελέχθη τίποτα.

Εθνική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία είναι αδύνατα με ευρώ και ΕΕ.

Και για να ανατραπούν ευρωζώνη και ΕΕ είναι αναγκαίο μια χώρα ή ορισμένες χώρες, στην καλύτερη την περιπτώσεων, να επιλέξουν την αποδέσμευση τους και να αρχίσουν να ξηλώνουν την κάλτσα.

Αλλιώς ακολουθεί “τρίτο μνημόνιο” ή κυβιστικοί αδιέξοδοι “συμβιβασμοί” τύπου Ιταλίας (που και για άλλους λόγους είναι έτσι κι’ αλλιώς ατελέσφοροι).

ΥΓ. To Diem25 είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης (Γ.Β) στη συνέντευξη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Σακοράφα, πραγματοποίησε και την αρχική του παρουσία στο Βερολίνο, γιατί ο Γ.Β πιστεύει βαθιά “πως δεν θ’ αλλάξει η Ευρώπη, αν δεν αλλάξει και δεν δυναμώσει το κίνημα των Ευρωπαίων προοδευτικών διεθνιστών στη Γερμανία“. Ακόμα, λοιπόν, και την αδύνατη αλλαγή στην ευρωζώνη και την ΕΕ ο Γ.Β την αναθέτει και την περιμένει, έλεος, από τους ευρωπαίους διεθνιστές της Γερμανίας και αν αυτοί δεν… τότε γιοκ αλλαγή στην Ευρώπη. Και για να ενισχύσει ο Γ.Β τους ευρωπαίους διεθνιστές της Γερμανίας, η οποία Γερμανία αν δεν αλλάξει, δεν αλλάζει και η Ευρώπη (!), δηλώνει ευθέως στη συνέντευξη του πως, αν ήταν στην Βουλή, θα υπερψήφιζε την Συμφωνία των Πρεσπών. Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν είναι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας