Η Ρωσία εξαύλωσε το τουρκο ουκρανικό εργοστάσιο κατασκευής Bayraktar στο Ντονμπάς

983

Μαζική φυγή Ουκρανών από το Κίεβο

Νωρίτερα αναφέραμε κάποια πράγματα για την χρήση των περιβόητων Μπαϊρακτάρ…

Τουρκικές και ρωσικές πληροφορίες φέρουν την ρωσική πολεμική αεροπορία να έχει κτυπήσει ολόκληρη την περιοχή του αεροδρομίου στο Nikolaev, καταστρέφοντας από τα θεμέλια και το τουρκο-ουκρανικό εργοστάσιο κατασκευής των BAYRAKTAR, τα οποίο είχε γίνει μεγάλος βραχνάς για τους Ρώσους στρατιωτικούς.

https://twitter.com/NikiforocFokac/status/1496745589983391747?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496745589983391747%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2Fenoples-syrraxeis%2F7071997_oi-rosoi-exaylosan-ergostasio-kataskeyis-bayraktar-maziki-fygi

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων interfax, το οποίο επικαλείται  τουρκική εφημερίδα, χτυπήθηκε η βάση κατασκευής drone  Bayraktar στην Ουκρανία.

“Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή ότι χτυπήθηκε το εργοστάσιο Bayraktar στο Donbass”, ανφφέρουν με τρόμο οι Τούρκοι.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κοροτσένκο, είχε αναφέρει ότι “σε έναν πιθανό πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία-Ουκρανία, θα χτυπηθεί αλύπητα η βάση των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων TB2 Bayraktar”.

Ο Κοροτσένκο αναφέρει ότι δεν είναι τυχαίο ότι η εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας, αφορούσε την παραγωγή τουρκικών UAV, θέτοντας έτσι στο στόχαστρο της ρωσικής αεροπορίας και το εργοστάσιο παραγωγής τους στο ουκρανικό έδαφος.

Δεν έχουμε άλλη ενημέρωση ή εικόνες προς το παρόν, αλλά η πλήρη καταστροφή του τουρκο-ουκρανικού εργοστασίου παραγωγής τουρκικών drones, είναι μέσα στους “λογικούς” στόχους της Μόσχας, εφόσον ξεκίνησε πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία.

Μαζική φυγή χιλιάδων κατοίκων του Κιέβου που ζουν ένα δράμα

Την ίδια στιγμή χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες αποχωρούν μαζικά από το Κίεβο, φοβούμενοι εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, ενώ οι φάλαγγες αυτοκινήτων στους δρόμους, έχουν δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων , σε μια κατάσταση που θυμίζει Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, ανέφεραν πριν λίγο ότι βομβαρδιστικά αεροσκάφη μακρού βεληνεκούς ετοιμάζονται για αποστολή στην Μαύρη θάλασσα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ιδιαίτερα στην περιοχή της αεροπορικής βάσης Ένγκελς στην περιοχή Σαράτοφ (όπου ειναι η βάση των Tu-160 και Tu-95MS), έχουμε προετοιμασία για απογείωση των αεροσκαφών.

“Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεκάδες υποδομές στο έδαφος της Ουκρανίας γίνονται αυτή τη στιγμή στόχος ρωσικών πυραυλικών χτυπημάτων, τα βομβαρδιστικά της Ρωσίας εξοπλίζονται με πυραύλους κρουζ τύπου X-101, για κάθε ενδεχόμενο στην ευρύτερη περιοχή και σε συνδυασμό των κινήσεων του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία και Βουλγαρία”, αναφέρει Ρώσος ειδικός .

Την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 43 βουλευτές ζήτησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Τ. Μπάιντεν, να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για έλλειψη σχεδίων για τη συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Προφανώς, το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη επιλυθεί οριστικά και είναι υπό συζήτηση.

Ταυτόχρονα, στις 22 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση της τακτικής ομάδας τάγματος των ΗΠΑ 800 ανδρών από την Ιταλία στις χώρες της Βαλτικής. Επιπλέον, στην ίδια κατεύθυνση θα σταλούν από τη Γερμανία 8 μαχητικά F-35 και 20 ελικόπτερα Apach AH-64. Στην Πολωνία θα φτάσουν 12 ελικόπτερα Apach AH-64 από την Ελλάδα.

Πραγματικά δραματικές εξελίξεις έχουμε στο ουκρανικό έδαφος, από την προσχεδιασμένη ρωσική εισβολή, η οποία είχε προετοιμαστεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από το 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας