Η Ρωσία γυρίζει πίσω τον χρόνο για το Bayraktar TB2

882
Η Ρωσία γυρίζει πίσω τον χρόνο

Τον χρόνο… πίσω φαίνεται ότι γυρίζει η Ρωσία μετά την αμυντική ήττα από δέχθηκε από την Τουρκία με τα Bayraktar TB2.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα «milliyet.com.tr» ΜΜΕ στη Ρωσία το σύστημα αεράμυνας, το οποίο τερματίστηκε κατά την περίοδο της… Σοβιετικής Ένωσης, θα αναπαραχθεί μετά τις ήττες από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το drone Bayraktar TB2.

Αναλυτικότερα η Ρωσία αναμένεται να βασιστεί στους πυραύλους S-550, κάτι το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Bλάντιμιρ Πούτιν πριν από μερικές εβδομάδες.

ΣυρίαΛιβύηΝαγκόρνο-Καραμπάχ και τέλος Ντονμπάς. Η Τουρκία παράγει τα ισχυρά Bayraktar TB2 και η Ρωσία φαντάζει ανήμπορη απέναντι στο οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Οι λεπτομέρειες της απόφασης που έλαβε ο Πούτιν έγιναν βιαστικά σαφείς.

Στο βίντεο παρουσίασης του πολεμικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Checkmate Su-75, ο ρωσικός στρατός, που στόχευσε το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar Attack (TİHA), ετοιμάζεται να εκτοξεύσει εκ νέου τα βλήματα S-550, ο οποίος είχε αποσυρθεί κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

S-550: Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τους διοικητές του στρατού στο Σότσι τον Νοέμβριο. Η ρωσική Ria Novosti σε δημοσίευμά της, έγραψε ότι το σύστημα S-550 μπορεί να χτυπήσει SİHA και υπερηχητικούς πυραύλους.

Τα ρωσικά μέσα προωθούν τον S-550, ο οποίος σχεδιάζεται να κατασκευαστεί έως το 2025, ως το πρώτο κινητό ιδιωτικό σύστημα πυραύλων και διαστημικής άμυνας στον κόσμο ικανό να καταστρέψει αποτελεσματικά διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με αναφορές, το νέο σύστημα αεράμυνας θα είναι μια έκδοση του S-500 που χρησιμοποιείται σήμερα. Το σύστημα θα περιλαμβάνει επίσης ένα ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών μεγάλης εμβέλειας.

Το S-550, το οποίο ξεκίνησε να αναπτύσσεται για πρώτη φορά το 1981, τερματίστηκε με τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ.’

Πλέον φαίνεται πως επιστρέφει στις επάλξεις καθώς η κόντρα για τα οπλικά συστήματα ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία όσο πάει και φουντώνει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας