Η Ρωσία ανακοίνωσε τη στοχοποίηση με πυρηνικούς πυραύλους της Ρουμανίας!

1447
ρωσία

Η Μόσχα ανακοίνωσε την ανάπτυξη ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, στην αεροπορική βάση Gvardeiskoye στη χερσόνησο της Κριμαίας σε απάντηση της ανάπτυξης συστημάτων πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ρουμανία, δήλωσε ο Βίκτορ Μποντάρεβ πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της άνω βουλής και πρώην αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας.

«Η ανάπτυξη των αμερικανικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας στην Ρουμανία αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση και σε απάντηση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την ανάπτυξη στην Κριμαία στην αεροπορική βάση στο Gvardeiskoye, ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-22M3. Αυτή η απόφαση άλλαξε ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή», τόνισε ο Μποντάρεβ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 που θα αναπτυχθούν στην χερσόνησο την οποία η Ρωσία ενσωμάτωσε  πριν 5 χρόνια κατόπιν δημοψηφίσματος, θα είναι εκσυγχρονισμένα για να καταστρέψουν συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Βασικό όπλο των Tu-22M3 με το οποίο απειλεί να «τινάξει στον αέρα» το αντιβαλλιστικό σύστημα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία  είναι ο πύραυλος Kh-32 με εμβέλεια  600 έως 1000 χλμ.  και ταχύτητα 5.000 χ.α.ω. και ικανότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας