Η πρόταση που κατέθεσε το ΜΕΤΑ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (03-02-18)

1402
μετα

Μεταξύ των προτάσεων, κι αυτή για Πανδημοσιοϋπαλληλική – Πανεργατική 24ωρη απεργία στις 14 Μάρτη του 2018, με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και μικρομεσαίων αγρότων, επαγγελματιών και βιοτεχνών, αυτοαπασχολουμένων, επιστημόνων, συνταξιούχων και νεολαίας

«Αξιολόγηση»

Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο που να στελεχώνεται πλήρως και να μπορεί να παρέχει δημόσια και δωρεάν το σύνολο των υπηρεσιών και των δημοσίων αγαθών στο λαό. Συνεχίζουμε κι εμπλουτίζουμε τον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» και στην συνολική νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση του δημοσίου που μόνο και κύριο στόχο έχει ένα μικρότερο κράτος.

Συνεχίζουμε την απεργία αποχή από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» (ατομική «αξιολόγηση», στοχοθεσία, «αξιολόγηση» δομών κ.λπ.) που στοχεύουν στην συρρίκνωση του δημοσίου και στην δημιουργία «δεξαμενής» φθίνουσας κατάταξης των εργαζόμενων στο δημόσιο που θα χρησιμοποιηθεί για την κινητικότητα, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση η οποία και επισυνάπτεται (εδώ) κι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συγκεκριμένου κειμένου.

Παράλληλα διεκδικούμε:
  • Κατάργηση του νόμου των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και όλων των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα

  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Την προσμέτρηση της μισθολογικής εξέλιξης των ετών 2016-2017, που παρέμεινε «παγωμένη» και τη διεκδίκηση αυξήσεων στις αποδοχές του 2018 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο καθώς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στους οποίους έχει καταργηθεί.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

  • Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματος μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου. Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.

  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και την επαναφορά στο Δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλων των υποδομών της χώρας.

  • Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας και διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας. Ενιαιοποίηση των αμοιβών και των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας.

  • Μείωση του ωραρίου εργασίας στις 37,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα, με προοπτική στις 35, κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας και ενίσχυση των μέτρων ελέγχου των εργοδοτών για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

  • Υπεράσπιση της εργατικής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, συντονισμός και συμμετοχή των συνδικάτων στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και υπεράσπιση των μελών των συνδικάτων και κάθε εργαζόμενου από τον κίνδυνο έξωσης ή απώλειας της περιουσίας τους. Διεκδικούμε την διαγραφή, το κούρεμα και τη ρύθμιση των δόσεων ανάλογα με τις δυνατότητες, την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών, ανάλογα αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, το ύψος των αποδοχών τους, τα ποσά που έχουν καταβληθεί κλπ.

  • Υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών της υγείας της παιδείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης, του νερού, του ρεύματος, των συγκοινωνιών από την συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τους, καθώς και της δημόσιας περιουσίας από την εκποίηση της και των ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση τους.

  • Συμβολή τους λαού μας στους αγώνες  ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων και στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού-φιλειρηνικού κινήματος. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών και των δυνάμεων του κεφαλαίου στην περιοχή.

  • Επαγρύπνηση και πάλη των εργαζόμενων ενάντια στον ρατσισμό και στην φασιστική απειλή. Προβολή των αιτημάτων και των στόχων τού αντιρατσιστικού κινήματος, συντονισμός μαζί τους και συμμετοχή στις αντιρατσιστικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη διεθνή κινητοποίηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 17 Μάρτη 2018.

Πλαίσιο Δράσης

Για την προβολή και διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων, θα πρέπει να οργανωθούν συζητήσεις και κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, να αναπτυχθεί κίνημα αλληλεγγύης και οργάνωση ενός ευρύτερου μετώπου με όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να κορυφωθούν με πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική 24ωρη απεργία στις 14 Μάρτη του 2018.

Επιδιώκουμε στην απεργία της 14ης Μαρτίου να ενταχθούν οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, όπως είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες και βιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι κι η νεολαία.

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας