“Πονηρά” Αίγυπτος:”Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”

598
Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Πανηγυρίζουν ανοήτως η κυβέρνηση και τα περισσότερα ΜΜΕ διότι η Αίγυπτος “απέσυρε”  τάχα το οικόπεδο που στήριζε την Τουρκική παράνοομη οριοθέτηση.

Το παίζει έξυπνα το παιχνίδι η “πονηρά”  Αίγυπτος , καταφέρνοντας μέχρι τώρα να εξασφαλίσει τη “μερίδα του λέοντος” , αξιοποιώντας θαυμάσια την διαμάχη Ελλάδας και Τουρκίας και τοποθετούμενη πότε με τον “αστυφύλαξ” και πότε με τον “χωροφύλαξ” .

΄Ετσι , η Αίγυπτος οριοθέτησε κατ΄αρχήν ΑΟΖ με την Ελλάδα , “εξαναγκάζοντας” την  τελευταία , στο όνομα της αντίκρουσης της Τουρκικής βουλιμίας , να αποδεχθεί μειωμένη επήρεια στο 45%  έναντι  55% της Αιγύπτου !

Στην συνέχεια η Αίγυπτος έστειλε στα αζήτητα τον Eastmed κατ΄αρχάς μη συμμετέχοντας στη συμφωνία για την κατασκευή του και πρόσφατα συνάπτοντας συμφωνία με το Ισραήλ για αγωγό φυσικού αερίου που θα τροφοδοτείται από Ισραηλινό και Παλαιστινιακό (!)  φυσικό αέριο και ο οποίος δια του χερσαίου εδάφους  θα καταλήγει στην Αίγυπτο και από ΄κεί θα υγροποιείται στις Αιγυπτιακές εγκαταστάσεις με προορισμό τη μεταφορά του με πλοία , ως LNG , στην Ευρώπη. ΄Ετσι η Αίγυπτος γίνεται ο ενεργειακός κόμβος της Ανατ. Μεσογείου , η Κύπρος μένει στα” κρύα του λουτρού” , εγκαταλελειμένη και από την “ανόητη” Ελλάδα, με την τελευταία απομένουσα να παρακαλά το Κάϊρο για να κατευθύνει λίγο  LNG στην κατεχόμενη από τις ΗΠΑ Αλεξ/πολη!

Και το πιο βλακώδες: Επιστρέφοντας ο Ν. Δένδιας από την Αίγυπτο, πανηγύριζε γιατί η τελευταία “απέσυρε” από τον χάρτη το οικόπεδο που είχε χαράξει στην γραμμή που η Τουρκία είχε οριοθετήσει την δική της ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού , γραμμή που διέγραφε το Καστελόριζο και την κοινή ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου .

Στην κοσμάρα της η υποτελής Ελλάδα δεν κατάλαβε ότι η  “πονηρά” Αίγυπτος δίνοντας στην αρχή σήμα και μήνυμα στην Τουρκία για τις θετικές απέναντι της προθέσεις και λαμβάνοντας ως “δώρο” νέα θαλάσσια έκταση 15.000 τ.χλμ, ελίχθηκε τώρα για να κρατήσει απλώς τα προσχήματα με την Ελλάδα, σε ένα παιχνίδι από το οποίο βγαίνει κερδισμένη πρωτίστως αυτή και φυσικά η Τουρκία, με μεγάλες ηττημένες την Ελλάδα και την Κύπρο που στην ουσία χάνουν τα  “αυγά και τα πασχάλια” και την Ανατολική Μεσόγειο!

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας