Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την ταξική συνεργασία και προτείνει 48ωρη απεργία

1367
ναυτεργάτη

Με ψήφους 7 υπέρ, έναντι 1 κατά και 1 λευκής, η ηγεσία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή του ναυτεργατικού κλάδου στην απεργία που προκήρυξε για τις 30 Μαΐου η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, αποδεχόμενη και το πλαίσιό της. Ένα πλαίσιο που, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ( ΠΕΝΕΝ ), κινείται σε μια κατεύθυνση ταξικής συνεργασίας, καθώς εντάσσεται σε μια κετεύθυνση “πανεθνικής δράσης”, σε συνεργασία με τις οργανώσεις του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Καταγγέλλοντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η ΠΕΝΕΝ, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση:

“Είναι αυτοί οι οποίοι σταθερά και με συνέπεια βάζουν πλάτη στις αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές, υπονομεύουν τις απεργίες και τους αγώνες, είναι αυτοί που απροκάλυπτα ενήργησαν ως απεργοσπάστες στην απεργία στις 12 Γενάρη 2018 σχετικά με το άρθρο για την κατάργηση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Είναι αυτοί που δηλώνουν θιασώτες στον ευρωμονόδρομο και οι οποίοι στο δημοψήφισμα κάλεσαν τους εργαζόμενους στο Ναι.

Με το βήμα αυτό που κάνουν με την μέρα «πανεθνικής δράσης» διαβήκανε οριστικά τον Ρουβίκωνα.

Οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά Συνδικάτα πρέπει να δώσουν μάχη όχι μόνο στην κατεύθυνση καταδίκης της κοινής φιέστας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – εργοδοτών, όχι μόνο να δώσουν δικό τους στίγμα για τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο ενός ταξικού διεκδικητικού πλαισίου αλλά πρέπει να εκφράσουν ποικιλοτρόπως την αντίδρασή τους για την χρεοκοπημένη πλειοψηφία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ”.

Η ΠΕΝΕΝ  κατέθεσε πρόταση για “την κήρυξη 48ωρης απεργίας 29-30 Μάη 2018 με προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο που θίγει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής, και αυτή την πρόταση ψήφισε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας