Η παραλλαγή Όμικρον έφτασε στη Γερμανία-Δύο κρούσματα στη Βαυαρία

628
Η παραλλαγή Όμικρον έφτασε στη Γερμανία

Δύο κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον» του κοροναϊού εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα δύο κρούσματα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού», και τώρα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του κρατιδίου.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Ο Σταϊνμάιερ επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ την Τετάρτη θα επισκεπτόταν το Κατάρ.

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη λόγω των εξελίξεων του τελευταίου 24ωρου, εξήγησε το γραφείο του, αναφερόμενο στην ανάδυση της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

Ύποπτο κρούσμα στην Έσση

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος από το κρατίδιο της Έσσης, δήλωσε πως οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής.

«Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Όμικρον βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων σε αυτό το δυτικό γερμανικό κρατίδιο, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός της πλήρους αλληλουχίας της παραλλαγής του ιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας