Η Ουκρανία υπαναχώρησε. Δέχτηκε διαπραγματεύσεις με Ρωσία στα Ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα

967
Ερώτημα αν θα σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις
Συνεχίζεται η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, με ουκρανικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ. Η Ρωσία, παράλληλα, μετέβη στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις.
Πολλές είναι οι σημερινές εξελίξεις γύρω από τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να αναμένει το Κίεβο για διαπραγματεύσεις, έχοντας δώσει και διορία.
Την ίδια ώρα, το μεσημέρι, το Ντονέτσκ βομβαρδίστηκε από ουκρανικές δυνάμεις, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν και από την πόλη Aleksandrovka.
Νωρίτερα, η Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ είπε πως τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να κρύβονται σε κατοικημένες περιοχές και ότι έχουν αναπτύξει πέντε συστήματα S-300 στην Κραματόρσκ.
Όσον αφορά στον διάλογο των δύο χωρών, η Ρωσία σήμερα δήλωσε έτοιμη για διαπραγματεύσεις και έστειλε ειδική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία. Ωστόσο, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αρχικά δήλωσε πως δεν συμφωνεί με τον τόπο διεξαγωγής των συζητήσεων.
Η Ρωσία, τότε, έδωσε διορία για απάντηση του Κιέβου για τις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ μέχρι τις 15:00 (ώρα Ελλάδας).
«Θα περιμένουμε μια απάντηση από την Ουκρανία σχετικά με το αν θα ακολουθήσουν τη δική τους απόφαση να πάμε για συνομιλίες στο Γόμελ. Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Σε περίπτωση απόρριψης των συνομιλιών, η Ουκρανία θα είναι υπεύθυνη για τυχόν θύματα», είπε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσίας.
Λίγες ώρες μετά, η Ουκρανία συμφώνησε να μεταβεί για διαπραγματεύσεις στο Γόμελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας